SIVECO domina piata solutiilor de management al resurselor organizatiilor

Cea mai mare casa romaneasca de software, SIVECO, este singurul integrator aflat in ultimii 9 ani atat pe podiumul furnizorilor de solutii pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Suites), cat si in cel al furnizorilor de servicii IT

Potrivit celui mai recent studiu realizat de International Data Corp (IDC), SIVECO, cea mai mare casa romaneasca de software, se afla si in 2010 in topul furnizorilor de solutii pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Suites – EAS) cu o cota de piata de 23,2%, cu 2,4% mai mare fata de 2009.

SIVECO este devansata la mai putin de 2% de liderul acestui clasament, fiind la mare distanta de al treilea clasat, care are o cota de piata mai mica de 9%.

Valoarea pietei EAS din Romania in 2010 a fost de 81,18 milioane dolari.

SIVECO este prezenta de 9 ani atat in acest top (adica, din primele demersuri facute pentru cercetarea consolidata a pietei locale de IT, aliniata standardelor internationale) , cat si in cel al furnizorilor de servicii IT. Este o performanta unica, care probeaza o data in plus calitatea solutiilor oferite de SIVECO celor peste 1.400 de clienti ai sai.

„Prin produsele pe care le dezvoltam in zona EAS, oferim beneficiarilor nostri caile de a creste si a castiga la randul lor noi clienti. SIVECO Applications 2011, sistemul ERP de referinta al SIVECO Romania, a venit in intampinarea cerintelor beneficiarilor nostri din diverse industrii care sunt in cautarea de aplicatii de gestiune a afacerilor la cel mai inalt nivel de exigenta, care sa le asigure controlul costurilor si cresterea performantelor. Pe o piata extrem de competitiva, in care SIVECO Romania concureaza cu lideri mondiali din domeniul IT, atuurile care ne mentin in topuri sunt calitatea solutiilor, expertiza in proiecte de anvergura si echipa”, a declarat Robert Komartin, Senior Director, ERP & BI Business Unit, in cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania este pe primul loc pe segmentul solutiilor dedicate intreprinderilor -Enterprise Resource Management, cu 27,3% cota de piata si pe piata de solutii Business Analytics cu 55,2% cota de piata

In 2010, cei mai mari consumatori de solutii EAS au fost firmele de productie, urmate de institutiile publice si de firmele de utilitati. Specialistii IDC estimeaza ca verticalele care vor investi in solutii EAS pana in 2015 vor fi sectorul de productie, administratia locala si centrala, iar cele mai mici cheltuieli vor fi in educatie, transport si asigurari.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent peste 1.100 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro