Site-ul Descopera.org in colaborare cu Jurnalul National va invita sa participati la Concurs

Scrie un articol si poti castiga o colectie unica – Dictionarul Universal Ilustrat al Limbii Romane

Concursul incepe cu data de 24.11.2010 si se va termina odata cu aparitia ultimului volum din “Dictionarul universal ilustrat al limbii romane” al Jurnalului National. Participantii pot sa scrie un articol din domeniul stiintei (fizica, astronomie, biologie, geologie, IT etc), pentru categoria “Coltul scepticului” (erori de logica, pseudostiinte), sau un articol pentru categoria cultura (civilizatii, filozofie, psihologie).

Premiul I: colectia completa a seriei “Dictionarul universal ilustrat al limbii romane”.

12 volume, peste 4000 de pagini, circa 4000 de planse color, detalii ale obiectului ilustrat cu legende in trei limbi – romana, engleza si franceza. Este un dictionar pe care nu-l vei rasfoi, ci vei fi curios sa-l descoperi pagina cu pagina. Vor fi aproximativ 80.000 cuvinte, ordonate alfabetic (colectia cuprinde un inventar lexical de o mare diversitate: cuvinte curente ale limbii romane contemporane, numeroase cuvinte vechi, asa-numitele arhaisme culturale, regionalisme (atestate in scrieri literare si populare), concepte teologice, nume de curente culturale, politice. Definitiile sunt urmate, in cea mai mare parte, de scurte citate ilustrative extrase din opere culte ori populare.

Locul II si III consta in primele doua volume ale Enciclopediei Universale Britannice

Premiile sunt oferite de Jurnalul National

Materialele vor fi trimise pe adresa concurs@descopera.org

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne contactati.

Mai jos puteti citi regulamentul concursului (conditiile de acceptare a articolelor, precum si modul de departajare si desemnare a castigatorilor).

Regulament concurs