Sistemele multi-touch imbunatatesc colaborarea dintre elevi si profesori

Peste 200 de specialisti in educatie s-au reunit timp de doua zile in Slovacia, pentru a discuta avantajele instrumentelor moderne folosite in educatie.

In perioada 27-28 octombrie a avut loc in Slovacia cea de-a IX-a editie a Conferintei Internationale ICETA (International Conference on Emerging eLearning Tehnologies and Applications- www.iceta.sk) si cea de-a VIII-a editie a competitiei „eLearning in Praxis”.

Sponsor al acestui eveniment, SIVECO Romania a fost reprezentata de Radu Jugureanu, Directorul Departamentui Ael Content. Discursul sau si-a propus sa prezinte rezultatele impresionante obtinute prin introducerea tehnologiei multi-touch la ora de clasa.

„Ultimele noastre inovatii constau in introducerea de continut educational pe sisteme multi-touch, continut 3D si realitati augmentate in procesul educational. Aceste instrumente se dovedesc de un real succes, deoarece imbina toate elementele ce duc la o invatare eficienta”, a spus Radu Jugureanu.

Inlocuind monitoarele clasice, sistemele multi-touch pot fi folosite cu succes in orice domeniu, cu predilectie in educatie. Scopul acestor sisteme este de a imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, de a angaja elevii in activitati de grup, de a-i motiva sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii.

La conferinta au participat peste 200 de specialisti in educatie, ministri, directori IT, manageri si cercetatori. Acestia au vorbit despre dezvoltarea instrumentelor de invatare cu impact major asupra cresterii calitatii educatiei si a dezvoltarii noilor abilitati cerute de piata muncii.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educatiei, Stiintei, Cercetarii si Sportului al Republicii Slovaciei si de Universitatea Tehnica din Kosice, in colaborare cu Camera de Comert Americana in Slovacia.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent peste1.100 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro.