Simpozionul ”Realizari si perspective in dezvoltarea antreprenoriatului feminin din Romania”

Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin

Simpozionul ”Realizari si perspective in dezvoltarea antreprenoriatului feminin din Romania”

Comunicat de presa

 

In data de 27 octombrie 2011 Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin  (ADAF) a organizat  simpozionul ”Realizari si perspective in dezvoltarea antreprenoriatului feminin din Romania” care a avut loc la sala „Nicolae Balcescu” Centrul International de Conferinte din Palatul Parlamentului.

Peste 175 de participanti reprezentand institutii publice (Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri- Agentia pentru Proiecte si Programe pentru IMM-uri, Ministerul Administratiilor si Internelor, Administratia Nationala a Penitenciarelor), Coalitia Asociatiilor Femeilor de Afaceri (CAFA) si asociatii ale femeilor de afaceri, organizatii ale femeilor din confederatii sindicale, universitati, institute de cercetare, societati comerciale, consultanti si experti in proiecte finantate prin fonduri europene au dezbatut aspecte referitoare la necesitatea cresterii implicarii femeilor in viata politica, sociala si economica din Romania in contextul documentelor strategice si programatice ale Comisiei Europene, cu accent pe cresterea gradului de ocupare si a antreprenoriatului feminin. S-a constatat un interes deosebit pentru proiectul de lege privind economia sociala prin implicarea cu propuneri la dezbaterea publica a acestuia.

Interventiile sustinute de invitati au abordat politici si reglementari recente sau in perspectiva in domeniul egalitatii de sanse, pietei muncii, fiscalitatii, sprijinirii IMM-urilor prin programe finantate de la bugetul de stat,  studii privind situatia antreprenoriatului feminin, profilul femeilor de afaceri. Participantii au apreciat in mod deosebit prezentarea unor bune practici in initierea si dezvoltarea unor afaceri de succes si de imbinare reusita a carierei profesionale cu viata de familie.

Simpozionul a constituit si un prilej de informare a participantilor despre   numeroase proiecte dedicate promovarii antreprenoriatului feminin prin cursuri de initiere si calificare finantate prin Fondul Social European POSDRU.

Agenda si galeria foto pot fi accesate pe website-ul : www.adaf.ro

Evenimentul a fost sponsorizat de : Catena, Cayuga Logistic, Davo-clothing, Garanti Bank, Ronex productie, TGM Succes Human Resources, UnionCont Expert contabilitate-expertiza-salarizare