Siguranta la cel mai inalt nivel – Din nou cinci stele pentru Tiguan

• Siguranta la cel mai inalt nivel: Din nou cinci stele pentru Tiguan
• US-NCAP confirma rezultatele de top din Europa
• Valori remarcabile si la testarea stabilitatii plafonului realizata de IIHS
Focsani, 14 iulie 2009 – Tiguan nu este doar unul dintre cele mai atractive, ci si unul dintre cele mai sigure modele la clasa din care face parte: pozitiile de top obtinute la trei serii independente de testare la impact subliniaza din nou competenta deosebita in domeniul sigurantei oferita de Volkswagen.
Eficienta remarcabila a sistemelor de siguranta pasiva disponibile pentru Tiguan a fost confirmata de institutii independente de testare din SUA si Europa: cea mai buna pozitie, cu cinci stele, a fost obtinuta de Tiguan in luna iulie la in urma NCAP (New Car Assessment Program) organizat in America. In acest sens, cu ocazia evaluarii efectuate de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), au fost examinate trei aspecte de siguranta: impactul frontal, lateral si stabilitatea la rasturnare. La impactul frontal si cel lateral, Tiguan a obtinut cate cinci stele cu privire la protectia soferului si a pasagerului din dreapta, iar la evaluarea sigurantei in caz de rasturnare, cel mai bine vandut SUV din Europa a obtinut patru stele. In toate cazurile, riscul de ranire al pasagerilor a fost considerat foarte redus.
Rezultatele remarcabile obtinute de Tiguan se datoreaza unui concept extins de siguranta, care se bazeaza, printre altele, pe conceptul stabil al celulei pasagerilor si zonelor de deformare disponibile pe toate laturile si care preiau energia produsa. IIHS (Insurance Institute of Highway Safety), structura infiintata de firmele de asigurare din SUA si care efectueaza periodic, inca din anul 1995, programe de evaluare a sigurantei la impact, a apreciat ca acest SUV compact ofera performante deosebite in caz de impact si i-a atribuit aprecierea de „Top Safety Pick“. Mai mult: la testarea stabilitatii plafonului, la care Tiguan a fost expus unei greutati de 4 ori mai mari decat masa proprie, modelul de teren care se afla la mare cautare a obtinut cea mai buna valoare de pana acum la clasa SUV-urilor compacte.
Tiguan a obtinut in anul 2009 rezultatul de top de cinci stele in urma testului mai strict EuroNCAP, la care autovehiculul este examinat la patru categorii (protectia pasagerilor adulti, protectia copiilor, protectia pietonilor, sisteme suplimentare de siguranta).
Explicatii pentru potentialul deosebit de siguranta al modelului Tiguan sunt reprezentate de structura caroseriei cu un grad ridicat de rigiditate si constructia usoara adaptata, cu utilizarea de sectiuni de tabla cu forma intarita si rezistenta. Caroseria de otel realizata in tehnologia monococ ofera si in conditii de impact o protectie optima pentru pasageri. Siguranta deosebita este garantata insa si de numeroasele sisteme de asistenta de rulare, de exemplu ABS, ESP inclusiv sistem de asistenta la franare, ASR, EDS.
La interior, interactiunea perfecta dintre caroserie si sistemele de fixare garanteaza un nivel redus de forte exercitare asupra pasagerilor in caz de accident. Pentru toate locurile sunt disponibile in echiparea de serie centuri automate cu fixare in trei puncte. Pe scaunele din fata sunt integrate limitatoare pentru forta centurii in scopul reducerii fortelor exercitate in zona toracica. Pentru locurile din fata, sistemele activate electronic pentru tensionarea centurilor asigura o valorificare optima a spatiului optim de protectie. O protectie perfecta pentru sofer si pasagerul din dreapta in caz de impact frontal este asigurata de airbagurile laterale in combinatie cu sistemul de fixare a centurii. Scaunele fata de conceptie noua, cu tetiere, sunt concepute special pentru o protectie extinsa impotriva leziunilor in zona cervicala in cazul unui impact posterior. Siguranta pentru copii este completata prin elementele de fixare Isofix disponibile in serie pentru locurile din spate. Airbagurile cortina disponibile in serie si airbagurile laterale fata integrate in spatar garanteaza siguranta deplina a modelului Tiguan.
Sistemul de declansare a airbagurilor la Tiguan comunica cu alte echipamente de comanda: astfel, in caz de impact, sunt activate luminile de avarii, sunt deblocate portierele, este activata lumina de interior si intrerupta functionarea pompei de alimentare cu carburant.
La crearea modelului Tiguan, o importanta deosebita a fost acordata inca de la inceput si protectiei pietonilor. Toate elementele relevante ale sectiunii frontale a autovehiculului sunt concepute in acest scop,capota a fost special optimizata pentru protectia pietonilor. Astfel, de exemplu, bara de protectie integreaza un element moale de spuma, conceput special, care va reduce mai ales leziunile grave din zona picioarelor

Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Galati si BrailaExperienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:
– ‘One Stop Shop’ – finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare – in leasing sau credit – clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.
– service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen si Audi;
piese de schimb din stoc sau la comanda.
Noul showroom-ul Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 – 236.866 – Romtelecom centrala;
0237 – 236.868 – Receptie directa Mecanica;
0237 – 236.869 – Receptie directa Tinichigerie;
0721 – 330.395 – Mobil Vodafone;
0740 – 046.460 – Mobil Orange.
De asemenea, va asteptam showroom-ul Scorpion din Galati, Str. Brailei nr. 269, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Secretariat: 0236-44 00 00
Vanzari VW: 0236-49 92 94
Programari Service: 0236-44 00 01
0236-44 00 02
Fax: 0236-44 44 99
Tractari non-stop: 0731-24 02 40

Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.
email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel./Fax: 0237 236 866 int. 202
http://danyrolux.blogspot.com – Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi