Sfaturi practice in amenajari interioare de la profesionistii Galeriilor Noblesse

Ori de cate ori se schimba anotimpul, cu totii suntem tentati sa facem o modificare in viata noastra, fie ca e vorba de vestimentatie, alimente, fie de accesorii si decoratuni interioare. Mai mult, admiram in reviste case amenajate cu stil si deja visam sa imprumutam din ideile oferite pentru redecorarea propriei locuinte. Majoritatea dintre ele nu sunt dificil de realizat, insa trebuie sa se potriveasca si cu arhitectura incaperii si mai ales cu bugetul disponibil.

Prin urmare, este firesc sa ne dorim o casa confortabila, amenajata cu gust si in care sa se simta influenta unui profesionist in domeniu. Cum putem avea asa ceva? E foarte simplu, deoarece specialistii Galeriilor Noblesse ne vin in ajutor cu cateva recomandari si sfaturi practice despre cum putem avea interiorul dorit.

In timp ce unora le displace stilul traditional de decoratiuni interioare pentru ca li se pare rece, sec, altii considera ca el aduce un aer interesant si o atmosfera deosebita prin linii si forme simple. Galeriile Noblesse va recomanda sa descoperiti de aceasta data un nou stil de amenajari interioare, stilul traditional, care reda o calda senzatie de confort si familiaritate.

Acest stil pune  in valoare designul secolelor XVIII si XIX, apeland la organizarea mobilierului in centrul camerei pentru a releva ordinea si claritatea. Stilul Traditional este cel mai popular stil in Statele Unite ale Americii, datorita atentiei acordate finisajelor manuale ale mobilei, care impreuna cu texturile si paleta coloristica pun accentul nu pe formalitate, ci pe rafinament.

Pentru realizarea unei amenajari in acest stil, designerii de la Studio Insign recomanda  beneficiarilor  sa combine piese de mobilier clasic, british colonial, toscan si country frantuzesc. Aceasta combinatie trebuie facuta cu multa maiestrie, astfel incat piesele de mobilier, textilele si finisajele, desi diferite, sa creeze impreuna un spatiu unitar.Designerii de la Studio Insign recomanda de asemenea  pozitionarea mobilei  pe un ax, astfel ca intr-un living aproape intotdeauna se va regasi canapeaua pozitionata central pe cel mai lung perete si perpendicular pe semineu sau pe zona de tv. Motivele florale sunt pregnante si simplificate prin dimensiunile mari. Acestea se regasesc in tapet, in tapiteria mobilei si draperiilor, iar in portofoliul  Galeriilor Noblesse gasiti o gama variata de modele pentru mobilier si textile.

 

Caracteristic  Stilului Traditional raman insa peretii vopsiti in culori pale. Designerii  Galeiilor Noblesse va propun astfel  tonuri calde de piersica, bej, verde, albastru , galben pal, spre a creea un contrast cu mobila de culoare inchisa si cu finisaj in linii curbe, utilizate complementar cu cele drepte.

 

Specific acestui stil traditional este covorul de dimensiuni  mari, precum si draperiile groase sau decoratiunile (veioze, oglinzi, vase, tablouri, sfesnice specifice secolelor XVIII – XIX) care vor fi mai tot timpul organizate simetric in perechi, iar Galeriile Noblesse va prezinta cateva modele.Stilul traditional nu numai ca aduce caldura si eleganta trecutului in prezent,  dar asigura o atmosfera de liniste si relaxare,  un spatiu aerisit si confortabil, unic si inconfundabil.

 

 

 

Galeriile Noblesse va dezvaluie povestea fascinanta a Stilului Colonial

 

Stilul Colonial s-a dezvoltat o data cu colonizarea Americii de catre britanici (1608-1830), urmand cursul epocii victoriene (1837 -1901) si inflorind rapid in Asia de Est-China, Vietnam, India, Indonezia.

Stilul colonial este influentat de elemente de design si forme precum: animal print, textile exotice, esente de lemn pretioase, culori stralucitoare, matase si impletituri de rachita. Pentru a creea acest stil trebuie alese cu grija piese de mobilier de la producatori din diferite tari si culturi, dar care impreuna devin unitare. Un amestec de confort, lux si exotism care se regasesc si in colectiile de la Galeriile Noblesse.

 

Oferta extrem de vasta de produse a Galeriilor Noblesse, de la numerosi producatori din Italia, Spania, Franta, Germania si chiar Indonezia reprezinta o sursa inepuizabila atat pentru designerii de la Studio Insign, cat si pentru alti designeri sau iubitori ai acestui stil.Fie ca vorbim de stilul colonial traditional, fie ca vorbim de unul reinterpretat, exista anumite elemente de baza ce se regasesc chiar si subtil intr-o amenajare ce preia aceasta denumire de stil colonial.

 

Elementele florale, fructele si copacii exotici imbogatesc textilele  prin gama coloristica si prin structura lor de cele mai multe ori de provenienta orientala.Partea decorativa este si ea una importanta, deoarece completarea spatiului in stil colonial este realizata cu ajutorul statuetelor, ceasurilor, animalelor impaiate,  a picturilor sau  a ceramicii.

 

Designerii de la Studio Insign recomanda elementele acestui stil, pereti finisati in culorile luxuriante ale naturii, de la albastrul viu al oceanului si al cerului, la verdele crud al frunzelor sau la  galbenul atat de variat al soarelui si nisipului.

Practic, amenajarile interioare in stil colonial trebuie sa fie o combinatie variata de elemente in stil European, imbogatite cu elemente exotice indepartate. La Galeriile Noblesse puteti gasi o gama variata de produse, iar cu ajutorul designerilor puteti obtine o amenajare in stil colonial asa cum va doriti.

Stilul minimalist by Galeriile Noblesse

Stilul minimalist a aparut inca din 1950 ca o manifestare a artelor plastice, incepand cu operele  artistilor Robert Morris, Dan Flavin si Donald Judd, pentru ca apoi sa se reflecte  si in amenajarile de interior, relevante in acest sens  fiind lucrarile lui  Luis Barragan, Claudio Silvestrin si Tadao Ando ce mizau pe descoperirea de noi valente ale jocului de lumini si texturi.

Paleta coloristica este una redusa, dominanta este nonculoarea alb, apelandu-se la nuante monocrome sau bej-uri, crem-uri, caffe au lait, care sa redea tendinta actuala a stilului si anume o evolutie din zona rece (alb/negru specific anilor ‘70-80) spre abordarea contemporana, redarea naturalului, intervenind astfel si nuantele de verde, turcoaise, insa pastelate.

 

Stilul minimalist nu se rezuma la constrangeri  decorative, putand fi interpretat ca o modalitate de creare a intregului spatiu asemanator unui obiect de arta care sa redea o stare de liniste si calmitate., Astfel,  spatiul respira prin nonaglomerarea elementelor decorative si este ideal sa va amenajati dormitorul in acest stil.

 

 

 

 

Stilul minimalist se adreseaza persoanelor ordonate, implicand astfel o abordare simpla,  in care accentele cad pe mobilier, rezumandu-se la linii si forme care definesc elementul artistic in sine. In zona

de bucatarie, accentele cad pe corpuri de mobilier geometrice, suspendate, care mascheaza diferite aparate electrocasnice. Alteori, acestea sunt vizibil expuse, devenind  adevarate obiecte decorative.

Decorul  bailor poate fi unul deosebit,  daca alegeti nuante monocrome sau usor orientate catre cele naturale, ca de lemn. La Galeriile Noblesse puteti gasi o gama variata de mobilier pentru bai, sanitare, placari si accesorii.

 

Lumina joaca un rol cheie in definirea stilului minimalist, iar corpurile de iluminat ajung a fi ele insele adevarate opere de arta care uimesc prin simplitate si design. Galeriile Noblesse reprezinta numeroase branduri din Italia si Spania si va pune la dispozitie cele mai in voga accesorii si piese de mobilier destinate bailor.Prin urmare, spatiul minimalist este gandit ca un concept definit de claritate, bun gust, care sa confere senzatia de calmitate si relaxare intr-o maniera artistica.In portofoliul Galeriilor Noblesse puteti gasi o gama variata de mobilier si decoratiuni iar cu ajutorul echipei  de designeri din cadrul Studio Insign va puteti crea un spatiu minimalist autentic.

 

 

Pentru a fi la curent cu noile proiecte ale Galeriilor Noblesse, dar si cu noile tendinte in designul interior, urmariti pagina de Facebook a Galeriilor Noblesse sau va puteti abona la newsletter pe site-ul www.galeriilenoblesse.ro.