Sfaturi pentru un par de invidiat

Cu toate ne dorim inca din frageda pruncie ca parul nostru nostru sa fie lung si matasos precum al printeselor din povesti, iar pe masura ce crestem le admiram tot mai mult pe vedetele de cinema.
Insa pentru a beneficia de acel par sanatos si plin de volum pe care il admiram atat de mult, sutele de produse care ne ofera garantia ca dupa folosirea lor parul vostru va arata exceptional. Cu siguranta majoritatea dintre noi am incercat toate produsele posibile pentru ca parul nostru sa arata impecabil, insa rezultatele au fost de scurta durata.
Tocmai de accea am decis sa va prezint cateva sfaturi pe care le-am cules de la unii si altii.
Primul este acela ca in afara de ingrijirea pe care trebuie sa i-o oferiti din exterior, parul dumneavoastra are nevoie si de o dieta care sa-i asigure toate elementele necesare dezvoltarii lui. Printr-o dieta in care tineti cont de necesitatile parului dumneavoastra, veti avea o podoaba capilara stralucitoare si rezistenta.
Apoi trebuie sa alegeti un un stil de tunsoare potrivit formei fetei voastre cu varfuri si parti filate puternic si vei descoperi ca iti poti aranja parul mult mai usor, iar daca coafura ta se lasa repede, ai grija de folosesti intai spray fixativ, apoi ceara. Pulverizeaza intai fixativul, lasa sa se usuce si abia apoi modeleaza varfurile cu ceara.
Cand ti se pare ca parul tau nu vrea sa mai stea in nici un fel, vinovatul ar putea fi un rest de produs de styling care il incarca excesiv. Trebuie sa stii ca este bine sa-ti speli parul de fiecare data dupa ce ai folosit spuma sau fixativ. Totodata asigura-te ca parul tau are timp sa se usuce inainte de a pleca de acasa sau spala-l seara, daca stii ca dimineata trebuie sa pleci devreme. E bine sa iesi pe usa abia dupa circa 20 de minute dupa ce ti-ai uscat parul, in special atunci cand vremea este ploioasa sau umeda.  Daca ai pus prea mult gel si te grabesti, infasoara-ti parul intr-un prosop umed si cald si tine-l 10 minute. Prosopul absoarbe excesul de gel. Gelul va usca apoi parul in mod obisnuit.
Un alt sfat se adreseaza celor care au parul ondulat. Este bine de stiut ca acesta nu trebuie periat prea des. Persoanele crete trebuie sa foloseasca o perie din fire naturale, un pieptene cu dinti rari sau chiar degetele ca sa realizeze o dezordine cocheta si naturala. Iar daca dimineata nu ai timp sa-l speli, atunci, stropeste-l cu apa si scutura-l pentru a evidentia si separa buclele, pentru a avea un par sanatos si plin de volum.
Daca nu vrei sa te trezesti cu parul valvoi, incearca sa dormi pe o fata de perna din satin. Bumbacul este aspru iar firele de par se inaspresc si se usuca frecandu-se de perna toata noaptea. Elasticele de par si agrafele pot fi de multe ori vinovate de distrugerea firelor de par. Daca iti prinzi des parul, foloseste un elastic invelit in materiale noi sau o mesa de culoarea parului. Cand prinzi parul cu clestisori ai grija sa nu se incurce in arcul sau in dintii lui. Daca esti vopsita blonda si nu ai apucat sa-ti vopsesti radacinile, iata un truc din produse naturale: stoarce sucul a doua lamai si freaca radacinile cu el. Efectul va fi mai puternic daca usuci parul cu foehnul dat la minim. Pentru efecte imediat: pulverizeaza pudra pe carare. Parul fin se electrizeaza foarte usor. Electricitatea statica se produce atunci cand pieptenele de plastic se freaca de par. Nu te pieptana prea des si foloseste inainte un balsam – spray care se pulverizeaza pe parul uscat.   Este stiut faptul ca parul lung este cel mai greu de intretinut. Daca ai parul lung este indicat sa ii tai varfurile o data la 6 sau 8 saptamani, iar 1 cm e de ajuns pentru a scapa de varfurile despicate.

Pentru un plus de stralucire, dupa ce ti-ai spalat parul cu sampon, toarna in apa de clatire putin otet. Parul care iti cade in timpul spalatului are deja radacina slabita, deci impresia ta ca, daca te speli des pe cap, iti cade mai mult, e complet gresita. Parul se spala pe masura ce se murdareste si devine imbacsit.
Soarele dauneraza parului: il deshidrateaza, il decoloreaza si il usuca. Acopera-l vara cu o palarie, sapca sau bandana si protejeaza-l cu uleiuri speciale care contin protectie UV de care ai nevoie.
Alimentatia e foarte importanta pentru sanatatea parului. Parul este format in cea mai mare parte din cheratina si albumina, de aceea hrana ta trebuie sa contina neaparat si oua, carne slaba, branzeturi si legume cu boabe, iaurturi, migdalele si nucile dau parului elasticitate si stralucire.
Daca ai par gras, toarna ¼ litri de otet de mere fierbinte peste o mana de urzici uscate, lasa 15 minute, apoi foloseste infuzia pentru clatire. Atunci cand cuticulele se ridica sub efectul caldurii, al periajului violent, sau a procedeelor chimice agresive, parul devine incapatant cu un aspect mat si imposibil de coafat. Spala-te cu sampoane restructurate si clateste-te cu apa cat de rece suporti. Cuticulele se vor netezi si parul tau va fi la fel de sanatos si usor de coafat ca inainte.
Te vopsesti des? Pentru a pastra cat mai mult timp intensitatea culorii, nu te spala cam 48 de ore dupa vopsire. Nu freca parul cu prosopul cand il usuci si foloseste doar sampon si balsam special pentru par vopsit.
Asadar, tot ce pot sa va urez este sa urmati sfaturile pe care le-am amintit mai sus, sa adoptati un regim de viata sanatos si sa aveti grija de alimentatia voastra. Toate acestea va vor garanta un par sanatos, matasos si rezistent, si bineinteles, invidiat de toata lumea.