Sfaturi pentru a cumpara jucarii pentru copilul tau

Atunci cand intrii intr-un magazin de jucarii pentru copii cu siguranta te simti coplesit de multitudinea de jucarii pe care le intalnesti si iti este greu sa alegi jucaria potrivita pentru copilul tau. Sunt mai multe criterii in functie de care este bine sa cumperi jucarii pentru copilul tau atunci cand ajungi la un magazin de jucarii.

Magazine de jucarii pentru bebelusi – jucariile trebuie sa fie variate

De exemplu, in loc sa cumperi doi ursuleti din plus care arata identic, poti sa alegi unul care este mai mare si unul care este mai mic si care pot sa fie folositi in timpul jocului ca mama si puiul sau. Orice magazin de jucarii pentru bebelusi are mai multe modele de jucarii din aceeasi gama deci poti cumpara ursuletii similari dar de dimensiuni diferite. Incearca de fiecare data sa cumperi jucarii gandind scenarii pentru ele.

Magazin de jucarii pentru bebelusi – alege jucarii versatile

Jucariile versatile pot fi desfacute sau refacute si pot sa aiba si elemente componente care ar putea sa fie recombinate pentru a se obtine ceva nou. Intr-un magazin de jucarii gasesti atat de multe variante incat este imposibil sa nu gasesti si o jucarie multidisciplinara.

Magazin de jucarii – alege jucarii de dimensiuni mici

Jucariile ar trebui sa fie mici daca vrei sa fie usor manevrate de copii si utilizate alaturi de alte jucarii sau de diverse materiale. Nu cumpara jucarii uriase pe care copilul tau nu le va putea folosi in mod comod pentru ca nu este cazul.

Magazin de jucarii pentru copii – alege jucariile care reprezinta obiecte si personaje reale

Acestea permit copilului sa se joace creativ si sa isi exerseze totodata si abilitatile practice cum ar fi gatitul, reparatul, construitul, etc.

Magazin de jucarii – cumpara jucarii care au un pret moderat

Jucariile pentru copii nu trebuie sa aiba un pret foarte mare deoarece copiii le vor folosi putin timp si apoi se vor plictisi de ele. Jucariile foarte complicate si care au multa tehnologie inclusa in ele tin doar pana in momentul in care se strica dupa care devin inutile.

Iti recomandam sa nu lasi copilului toate jucariile in acelasi timp. Ar putea fi coplesitor insa copilul poate sa ajunga sa se plictiseasca destul de repede de ele. De asemenea nu cumpara tot ce gasesti intr-un magazin de jucarii pentru ca un copil nu are nevoie de foarte multe jucarii. Copiii au anumite perioade de interes pentru anumite activiati si anumite jucarii care le plac. Spre exemplu pot avea perioada dinozaurilor, casuta papusii, ferma animalelor etc. Prin urmare este foarte bine sa tii cont si de aceste perioade pentru a putea lasa la indemana jucariile care sunt potrivite sau pentru a oferi ulterior mici cadouri copilului tau.

Atunci cand copilul nu este chiar atat de mic, poti sa il duci la un magazin de jucarii si sa il lasi sa isi aleaga singur o jucarie care sa ii placa. In mod sigur se va bucura foarte mult daca va primi un magarus de plastic atunci cand camera sa se transforma in ferma.