Senzorii care conteaza pentru siguranta ta!

Senzorii de prezenta sunt dispozitive de securitate care detecteaza prezenta dintr-un perimetru anume. Ei traduc diferitele tipuri de energie in semnal electric, electronic sau optic, in functie de aplicatia utilizata. Folosind tehnologia pentru a detecta prezenta neautorizata dintr-o incapere, senzorii de prezenta cresc din ce in ce mai mult in popularitate. Un senzor de miscare amplasat in curtea casei sau in casa dumneavoastra poate fi conectat la o sursa de lumina sau alarma, pentru a va anunta atunci cand exista miscare in incapere. Inutil sa mai spunem ca, daca locuiti intr-o zona aglomerata, cu trafic pietonal ridicat, va trebui sa acordati o atentie sporita sigurantei dumneavoastra.
Exista trei tipuri de senzori: cu microunde, cu ultrasunete si senzori cu infrarosu. Senzorii care se bazeaza pe mai mult de o tehnologie va vor ajuta sa reduceti incidentele si alarmele false. In plus, multe dintre aparate va permit sa ignorati animalele mai mici de 35 kg. Asadar, daca sunteti proprietari de animale nu trebuie sa va faceti griji cu privire la miscarile micilor dumneavoastra prieteni.
Daca locuiti in zonele rurale, investind intr-un senzor de prezenta conectat la o sursa de lumina veti putea ajunge acasa in siguranta si cu o cale foarte bine luminata. Chiar si pentru oraseni este intotdeauna o idee buna sa amplasati senzori de miscare in afara casei. Astfel, va asigurati ca nu veti fi victima vreunui asalt sau furt.
Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, compania Mavex va ofera in cadrul magazinului online www.mavex.ro o gama variata de senzori de prezenta, intre care senzori de prezenta cu infrarosu si cu microunde, ce pot detecta circulatia persoanelor si a obiectelor definite.
Specialistii Mavex recomanda ca inainte de achizitionarea unui senzor de prezenta pentru casa dumneavoastra sa determinati cu exactitate spatiul interior si exterior, sa decideti ce usi si ferestre doriti sa fie monitorizate si sa va asigurati ca sistemul achizitionat asigura siguranta acelor zone.
Sursa foto: www.mavex.ro