Selgros a investit anul acesta 600.000 de euro in proiectul social Masa Bucuriei

Proiectul are ca partener Patriarhia Romana si deserveste 170 de centre de asistenta din toata tara

Compania Selgros Cash & Carry Romania a donat anul acesta produse alimentare si nealimentare in valoare de 600.000 de euro in cadrul proiectului de solidaritate sociala Masa Bucuriei, derulat in parteneriat cu Patriarhia Romana. Este al treilea an in care Selgros şi Patriarhia Romana participa activ in acest proiect care are ca beneficiari oamenii defavorizati şi familiile nevoiaşe din Romania, care, din diferite motive, nu au posibilitatea sa-şi asigure hrana zilnica şi apeleaza la asistenta instituţiilor subordonate Patriarhiei Romane.

In fiecare saptamana, reprezentanţii Patriarhiei ridica bunurile donate de catre toate magazinele Selgros din Romania şi le distribuie pe plan local catre 170 de centre: cantine sociale şi trapeze, gradiniţe şi centre pentru copii, camine pentru batrani şi aşezaminte sociale, instituţii de invaţamant, manastiri, birouri de asistenţa sociala, fundaţii şi asociaţii ale Patriarhiei Romane. Donaţiile constau in produse alimentare de baza (ulei, zahar, faina, orez, paste fainoase), branzeturi, lactate, bauturi nealcoolice, dulciuri, detergenţi şi articole de igiena personala.

Aceasta initiativa este inspirata de proiectul „Die Tafeln”, derulat in Germania incepand din anul 1995, cu sustinerea financiara si logistica a unui mare numar de companii si organizatii. In luna octombrie 2011, Masa Bucuriei a fost desemnata „Cea mai buna campanie de Responsabilizare Sociala”, la editia a sasea a Premiilor Piata, destinate industriei bunurilor de larg consum.  Valoarea totala a bunurilor donate de Selgros in cei trei ani ai acestui program depaseste 1,3 milioane de euro. Toate informatiile asupra acestui proiect sunt prezentate pe pagina www.masabucuriei.ro.

Compania Selgros Cash&Carry Romania este de peste zece ani unul dintre cei mai importanti actori din comertul romanesc si face parte din grupul elvetian TransGourmet Holding SE. Selgros detine 19 magazine in Romania si a inregistrat in anul 2010 o cifra de afaceri de 3,2 miliarde lei si un profit de peste 100 de milioane de lei. La inceputul lunii decembrie 2011, Selgros a lansat un alt program de responsabilitate sociala, devenind sponsor al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi din Constanta. Prin acest parteneriat, Selgros va asigura produsele alimentare si bauturile racoritoare necesare celor 300 de copii si juniori  intre 7 si 18 ani care constituie elita jucatorilor de perspectiva ai fotbalului romanesc.

 

Brasov, 19.12.2011

 

Pia Krauss

Marketing Manager

Selgros Cash & Carry SRL

Tel. 0268-307.347/Fax 0268-307.348

e-mail: pia.krauss@selgros.ro