Secretele amenajarii unei camere de zi: Cum mobilezi corect?

Mobilarea unei camere poate sa para o adevarata provocare, atunci cand privesti camera goala si incerci sa proiectezi un stil anume. Sunt atat de multe variante de mobila, piese mici de mobilier, stiluri diverse si totusi, nu stii sigur ce sa alegi pentru ca living-ul tau sa ofere o atmosfera placuta in timpul petrecut acolo. Cele mai multe persoane care au nevoie de inspiratie pentru a-si mobila casa, merg mai intai in magazinele de specialitate, fara sa ceara consiliere. Este bine ca atunci cand intampini o astfel de provocare, sa te inspiri mai intai din revistele de design, sa analizezi mai multe stiluri si mai apoi sa decizi pe care vrei sa il adopti si ce piese de mobilier vei avea nevoie. Este indicat sa ai la tine planul casei, cu dimensiunile camerei, pentru a alege pisele de mobilier potrivite. Astfel nu risti sa ajungi cu prea multa mobila acasa si sa nu stii cum sa o aranjezi. Daca vei urma sfaturile de mai jos, vei descoperi ca procesul de mobilare al unei camere de zi  nu este atat de greu.

Iata cateva reguli care te vor ajuta sa amenajezi intr-un mod armonios:

  1. Alegerea punctului de interes

Este absolut necesar sa ai un punct de interes in camera. Acesta poate sa fie deja creeat prin finisaje, sau sa il alegi tu, delimitand-ul cu ajutorul mobilei. Oricare ar fi punctul de interes ales, va trebui sa mobilezi in functie de acesta. Masuta de cafea, comoda si TV-ul pot reprezenta punctul focal in incapere, care va atrage atentia cel mai mult. Vei gasi mai multe tipuri de masute de cafea si comode pe site-ul https://www.exotique.ro/mobilier-lemn-masiv/mobilier-living/masute-cafea , de unde poti alege in functie de stilul preferat.

  1. Creeaza un echilibru

Ia in calcul fluxul de trafic din incapere si mobileaza in asa fel incat, cei care trec prin camera sa nu se impiedice de diverse piese de mobilier. E nevoie sa lasi un spatiu suficient de mare, atat intre masuta de cafea si canapele, cat si intre canapea si perete, sau iesirea din living. Zona de conversatie este si ea foarte importanta. Creeaza o zona de conversatie, unde oamenii sa poata sa comunice usor, fara sa fie nevoie sa intoarca constant capul, sau sa se intinda pentru a-i vedea pe ceilalti care stau in incapere. Astfel, aranjeaza canapelele si fotoliile intr-un mod potrivit, cat mai comod. Daca in incapere exista doua zone, delimiteaza-le cu ajutorul unui covor sau a unei noptiere sau biblioteci. Gasesti aici variante potrivite oricarui tip de camere.

Covorul va fi mereu amplasat sub piesele de mobilier si niciodata pe langa acestea, separat de orice alt corp din incapere. Iar daca delimitarea se face cu ajutorul covorului, atunci alege unul de dimensiuni mici, intre cele doua zone sau unul de dimensiuni mari, care sa depaseasca putin aria mobilierului.

 

Alege o masa de cafea destul de mare, incat sa fie comoda pentru persoanele care vor sta pe canapea si o vor folosi si pune-o la o distanta potrivita fata de canapea sau scaune. O masuta de cafea foarte mica, in mijlocul unei canapele care adaposteste un numar mare de persoane, poate fi un chin. Astfel, alege masa si in functie de marimea canapelei, pastrand o armonie in incapere.

  1. Accesoriile din camera

Atunci cand accesorizezi, fii foarte atent sa nu incarci inutil peretii, atragand excesiv atentia asupra lor. Pastreaza o inie simpla, fara sa exagerezi cu multe tablouri, rame si oglinzi. Dispenseaza-le in incapere si fii atent la legatura dintre ele si relatia lor cu mobilierul.

 

Te poti folosi de un suport de reviste pentru a da un plus de cuoare zonei de dining sau relaxare. Accesoriile de genul acesta dau foarte bine si prezinta utilitate. De asemenea, te poti juca cu dimensiunile unor piese de arta, punand unele mici in rame mai mari, pentru a creea un efect vizual interesant.

Indiferent de piesele de mobilier si de stilul ales, cromatica va juca mereu un rol extrem de important in amenajarea unei incaperi. In functie de lumina si spatiul de care beneficiezi, alege si cromatica. Daca vei tine cont de aceste reguli simple, vei obtine o atmosfera armonioasa si atragatoare in camera de zi, unde vei petrece o mare parte din timpul liber.