Se lanseaza primul Manifest pentru Pacientii din Romania!

Sanatatea Media Group, lider in servicii de comunicare si PR in domeniul sanatatii, lanseaza primul Manifest pentru Pacientii din Romania, document redactat sub forma unei petitii, care doreste sa vina in sprijinul tuturor pacientilor din tara noastra, prin implicarea tuturor actorilor din domeniul sanatatii. „Este pentru prima data cand pacientilor din Romania li se ofera cu adevarat posibilitatea de a participa la adoptarea deciziilor care ii afecteaza in mod direct. Prin intermediul acestui manifest, dorim ca, incepand cu anul 2010, luna martie sa fie recunoscuta si declarata in mod oficial drept Luna Pacientului din Romania”, a declarat Simona Vladica, directorul Sanatatea Media Group.

Manifestul va fi sustinut de o campanie nationala de informare publica, care se va realiza in parteneriat cu un lant de farmacii din tara noastra. Astfel, in perioada 1-31 martie 2010, toti clientii farmaciilor vor primi bratari inscriptionate cu mesajul „Comunicare pentru sanatate. Sanatate pentru pacienti”, care reprezinta, totodata, si sloganul Conferintei Nationale a Pacientilor, eveniment ce va avea loc la Bucuresti, in perioada 11-13 martie 2010.

Pentru a veni in sprijinul pacientilor, in fiecare an, in luna martie, activitatile desfasurate in Luna Pacientului din Romania vor avea o tematica specifica. Astfel, luna martie 2010 va fi dedicata copiilor bolnavi de cancer din Romania.

Manifestul pentru Pacienti, conceput sub forma unei petitii online, reprezinta un proiect inovator, prin intermediul caruia se doreste tragerea unui semnal de alarma asupra conditiei tuturor pacientilor din tara noastra. Pacientii trebuie sa se afle in centrul sistemului de sanatate romanesc, insa cu precadere in luna martie, autoritatile statului sa fie mai atente la problemele acestora. „Avem alaturi de noi persoane importante din domeniul sanatatii, oameni politici, oameni cu putere de decizie, personalitati de marca ale societatii romanesti, lideri din diferite domenii de activitate, care sustin aceasta initiativa si militeaza pentru infaptuirea obiectivelor asumate prin Manifestul pentru Pacienti”, a mentionat Simona Vladica.

Manifestul pentru Pacienti se adreseaza, deopotriva, tuturor actorilor implicati in sistemul de sanatate romanesc: pacienti, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti din intreaga tara, precum si ai organizatiilor non-guvernamentale interesate de imbunatatirea conditiei pacientilor, membri ai Comisiei Europene si ai Parlamentului European, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Caselor de Asigurari de Sanatate, ai Directiilor de Sanatate Publica, oficialitati din cadrul Comisiilor de Sanatate din Camera Deputatilor si Senatul Romaniei, manageri ai spitalelor si institutiilor de sanatate din tara, medici, avocati, reprezentanti ai farmacistilor, ai companiilor farmaceutice si ai companiilor care ofera produse si servicii destinate pacientilor.

Detalii cu privire la data lansarii Manifestului pentru Pacienti si a modalitatii de semnare a petitiei pot fi obtinute de pe www.infopacienti.ro.

Pentru informatii suplimentare:

Simona Wist
PR Manager
Mobil: 0733.011.102
E-mail: comunicare@sanatateamediagroup.ro
www.sanatateamediagroup.ro