“Scrierile de la Marea Moarta si originile crestinismului” de Jean Daniélou – O noua aparitie la editura Herald

scrierile_de_la_marea_moarta_si_originea
Editura Herald lanseaza in cadrul colectiei Fiat Lux lucrarea “Scrierile de la Marea Moarta si originile crestinismului” de Jean Daniélou. Problema originilor crestinismului, analizata de eruditul teolog in cartea sa “Biserica primara (de la origini pana la sfarsitul secolului al treilea)” este reconsiderata in lucrarea de fata prin prisma uimitoarelor descoperiri de la Marea Moarta.
Manuscrisele apartinand comunitatii eseniene de la Marea Moarta au rezolvat numeroase probleme la care exegeza nu a putut da raspunsuri satisfacatoare: trecutul Sf. Ioan Botezatorul, data exacta a Pastelui, originea ierarhiei, vocabularul Sfantului Ioan si originea gnosticismului. Aceste scrieri ne informeaza asupra mediului in care s-a nascut crestinismul si ne arata multe lucruri pastrate din aceasta perioada istorica.
Lucrarea lui J. Daniélou reinnoieste imaginea traditionala pe care o avem despre inceputurile crestinismului si completeaza cadrul in care viata lui Hristos si inceputurile Bisericii s-au desfasurat. In sfarsit, ne face sa intelegem mai bine originalitatea si caracterul unic al crestinismului insusi.