Schimbarea locului de munca ajuta la imbunatatirea abilitatilor de negociere

Persoanele cu experienta in cariere pe termen lung cunosc foarte bine importanta negocierii salariului.  Inainte de inceperea unui job, punctele de interes sunt salariul si abilitatile de negociere, cele din urma fiind foarte important pentru atingerea obiectivelor de ordin financiar, dar si personal.

Pentru tinerii absolventi poate fi dificila aceasta notiune de negociere, majoritatea primind in continuare ajutor din partea familiei. In schimb, altii aleg sa se angajeze si sa invete pe propria piele despre ce inseamna o negociere corecta a salariului.

Tocmai de aceea, trebuie sa avem o viziune sincera cu privire la modul in care trebuie sa navigam in lumea complicata a negocierii, a cresterii continue, a promovarii si a pierderii de locuri de munca, sperand ca tinerele generatii vor avea parte de o mai buna intelegere a modului in care sa se sustina din punct de vedere financiar, dar si asupra riscurilor la care se pot supune pe parcurs.

Odata cu obtinerea unui job este necesar sa abosrbim cat mai multa informatie pentru a ajunge unde ne dorim. Apoi se poate pune problema schimbarii jobului, renegocierii salariului si in general experimentarii pe piata muncii.

Cu fiecare noua experienta abilitatile noastre de negociere se vor imbunatati, iar specialistii in recrutare recoamnda ca fiecare candidat sa invete sa isi cunoasca valoarea.

Sfaturi legate de negocierea salariului

Trebuie sa gasiti modalitati creative de a face ca oferta sa functioneze pentru dumneavoastra. Orele lucrate peste program platite extra, bonusul primit inca la semnarea contractului, comisioanele lunare, ori beneficii precum aboanmentele la sala si reducerile la saloanele de infrumusetare se numara printre lucrurile pe care le puteti negocia inca de la discutiile despre oferta de angajare.

De multe ori este posibil sa existe o limita de salariu datorita politicii companiei. In astfel de cazuri, sfatul specialistilor este sa cautati alte lucruri care conteaza pentru dumneavoastra.

Pentru majoritatea angajatilor, cel mai important aspect este plata substantiala a orelor suplimentare. De asemenea, daca puteti obtine cateva zile in plus de vacanta platite, ar fi excelent, deoarece va veti bucura de un salariu mai mare, dar si de un concediu prelungit.

Exista modalitati de a ajunge in jurul valorii de negocieri salariale tipice, care va pot ajuta sa ajungeti la un acord reciproc avantajos. Trebuie sa fiti creativi si sa va cunoasteti valoarea. Schimband locul de munca veti trece printr-un alt proces de recrutare si veti cunoaste tipologii noi de oameni.

Astfel de schimbari vor avea un impact pozitiv asupra dumneavoastra. In ciuda faptului ca initial ar putea sa va sperie ideea unui nou job, veti observa ca va veti imbunatati abilitatile de negociere si astfel veti obtine salarii mai mari, cu fiecare post nou pe care il veti ocupa.

De asemenea, nu trebuie sa uitati ca daca jobul actual nu va ofera satisfactia necesara si ori de cate ori aduceti vorba de marirea pe care o meritati vi se ofera doar promisiuni, puteti oricand sa o luati de la capat.

Posibilitatile de angajare sunt multiple, iar persoanele ambitioase si dezinvolte merita rasplatite cu salarii pe masura.