SCHIMB DE EXPERIENTA INTRE UNIUNEA MEDIATORILOR BANCARI SI EUCON – INSTITUTUL PENTRU MANAGEMENTUL CONFLICTULUI DIN MUNCHEN

In data de 17 03.2010, Dl.Tudor Tatu Presedintele Uniunii Mediatorilor Bancari din Romania si Dl. Marian Berar Vecepresedinte si Director relatii externe, la invitatia EUCON – Institutul pentru Managementul Conflictelor cu sediul in Munchen – Germania, au participat la seminarul cu tema ,,Medierea in domeniul afacerilor”, condus de catre Dr. Reiner Ponschab, avocat, mediator ÅŸi presedinte al consiliului de administraÅ£ie al EUCON.

La lucrarile seminarului au participat mediatori, membri EUCON, Judecatori din Districtul Bavaria, reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie din Munchen,profesori universitari, manageri ai diferitelor corporatii, reprezentanti ai politiei locale Bavareze etc.

Seminarul a avut loc in una din salile de conferinte din incinta Castelul Nymphenburg aflat in suburbia Munchen, Schlosswirtschaft Schwaige.

La finele seminarului, delegatia Uniunii mediatorilor Bancari, a participat la un dineu organizat de catre EUCON , la restaurantul Nymphenburg, aflat in incinta Castelul Nymphenburg.

In cursul zilei de 18.03.2010, delegatia Uniunii Mediatorilor Bancari a avut doua intalniri de lucru cu conducerea EUCON, la sediul institutului din Schackstraße 1
Munchen.

La intalnirea de lucru, din partea EUCON au participat Dr. Reiner Ponschab, presedinte al consiliului de administraÅ£ie, Alexandra Webber mediator si Director al Camerei de Comert si Industrie si Anne Bercher, manager principal al Centrului de Negociere si Mediere – Munchen.

Cu ocazia intalnirilor de lucru au fost puse bazele unui schimb reciproc de experienta si organizarii in comun a diverse actiuni de informare, pregatire si perfectionare a mediatorilor din Romania si Germania.

Urmatoarea runda de intalniri, dintre reprezentantii celor doua entitati, va avea loc la Bucuresti in cursul lunii mai 2010, ocazie cu care, vor fi stabilite detaliile organizirarii unei conferinte in Romania.

Conducerea UMB, considera specializarea si perfectionarea continua a mediatorilor ca, fiind un proces inceput si ireversibil.

Pe langa aspectele sus mentionate, Uniunea Mediatorilor Bancari, in intervalul 15 – 20.03.2010, a primit si repartizat in lucru, un numar de 12 medieri bancare la nivel national si a stabilit pentru saptamana ce urmeaza, incheierea si semnarea unui protocol de colaborare cu o a doua, dintre Asociatiile pentru Protectia Consumatorilor ce activeaza la nivelul unui judet din estul tarii.

Promovarea intereselor uniunii si a membrilor sai, reprezinta pentru conducerea Uniunii Mediatorilor Bancari obiectivul numarul unu.

Usa UMB, este deschisa oricarui mediator autorizat care, se obliga sa respecte statutul si politica uniunii.

Tel/Fax: 0216281218
Mobil: 0744750036
mediatorbancar@yahoo.com
http://www.mediatorbancar.ro