Scapa de surprize la BAC! Tinteste din timp Permisul ECDL

Fa-ti strategia pentru BAC si ia-ti Permisul ECDL care te scapa de proba competentelor digitale de la BAC.

 

ECDL ROMANIA a dat startul campaniei „Scapa de surprize la BAC! Tinteste din timp Permisul ECDL”. Campania  se adreseaza tuturor liceenilor care pot sa faca un pas inainte si sa isi obtina certificarea ECDL ca performanta la examenul de Bacalaureat. Peste 9000 de elevi din intreaga tara si-au echivalat anul scolar trecut proba de competente digitale la Bacalaureat cu Permisul ECDL si au obtinut calificativul „Utilizator experimentat”.

 

 

Si in anul scolar 2011-2012 ECDL ROMANIA incurajeaza tinerii sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard european si international in situatia in care astazi dobandirea competentelor IT este o conditie obligatorie pentru a face fata cerintelor tot mai ridicate in competitia de pe piata muncii.

Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati nu pot fi asigurate decat prin obtinerea unei certificari la standarde internationale.

 

Programa pentru evaluarea competentelor digitale si obtinerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, liceenii pot sa se pregateasca chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala. Avand deja Permisul European de Conducere a Computerului (ECDL), elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale.

 

”Competentele digitale reprezinta o componenta de baza intre celelalte competente precum cititul si scrisul si vor ajuta cetatenii europeni in situatia economica actuala dificila sa gaseasca noi oportunitati pentru o viata mai buna.” – Jose Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene.

 

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 11 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 600 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.