Scapa de mancarimi cu o crema impotriva dermatitei

Cum faci sa scapi de mancarimile pielii? Ce faci cand pielea ta e rosie si ai mancarimi neincetat? Ai ajuns chiar sa ai usturimi. Aveai o piele frumoasa cu care te mandreai, si acum nu-ti mai vine sa iesi din casa. E clar: ai nevoie de o crema pentru dermatita.

Tipuri de dermatita

Poate crezi ca esti singurul care sufera de aceasta afectiune. Ei bine, te inseli. Dermatita e o afectiune destul de frecventa. Afecteaza multi oameni si e de mai multe tipuri.

De cele mai multe ori, dermatita provoaca mancarimi. Pielea e rosie si umflata. Exista mai multe feluri de dermatita: dermatita de contact, neurodermatita, dermatita atopica, dermatita cercariala, numita si pruritul inotatorului si dermatita seboreica.

Dermatita de contact apare ca urmare a contactului cu anumite obiecte sau substante. Poate fi cauzata de anumite sapunuri, de detergenti, de unele plante sau de bijuterii. Daca sub ceasul pe care il porti pielea e rosie, umflata si ai mancarimi, inseamna ca ai capatat o dermatita de contact. Vindecarea poate fi grabita cu o crema dermatita de la Medicalia.

In mod normal, dermatita de contact dureaza maxim cateva saptamani. Vindecarea poate fi grabita cu creme pentru dermatita si cu evitarea factorilor declansatori ai afectiunii.

Dermatita seboreica afecteaza pielea capului, numita si scalp, dar si alte zone ale corpului. Se manifesta prin mancarimi, piele rosie si matreata. In general, in acest caz vindecarea dureaza mai mult decat in cazul dermatitei de contact, insa cu rabdare si cu o ingrijire atenta rezultatele tratamentului nu se vor lasa asteptate foarte mult timp. Tratamentul presupune, pe de o parte, aplicarea unor creme pentru dermatita, iar pe de alta parte, spalarea frecventa a zonei afectate pentru indepartarea excesului de sebum.

Dermatita cercariala, numita si pruritul inotatorului, poate fi si ea tratata cu o crema dermatita. Ea apare uneori dupa ce inotam in piscina sau intr-un lac sau iaz cu apa dulce. Uneori apare si dupa o baie in apa sarata. Cum se aplica aparitia ei? Simplu: in apa exista paraziti care nu sunt vizibili cu ochiul liber. Acestia afecteaza in special portiunile de piele neacoperite de costumul de baie. Astfel apare inrosirea acesteia si mancarimea. Iritatia apare la cateva minute sau la cateva ore dupa baie. Vindecarea e grabita de aplicarea unor creme pentru dermatita.

Neurodermatita apare, in general, la persoanele afectate de stres sau la cele care sufera de depresie. Se manifesta ca si celelalte tipuri de dermatita. Si in acest caz se poate folosi, pentru tratament, o crema dermatita. Psihoterapia are un efect benefic asupra starii generale de sanatate a persoanelor cu neurodermatita. De asemenea, pot fi de ajutor ceaiurile calmante si evitarea activitatilor care provoaca stres.

Dermatita atopica afecteaza copiii, dar si oamenii de alte varste, pe o perioada mai lunga de timp decat celelalte tipuri de dermatita. Simptomele dermatitei atopice pot fi reduse prin folosirea unor creme pentru dermatita. Este cauzata de bacterii, de slabirea sistemului imunitar, dar si de factori genetici.