Scania Romania: peste 1.000 de soferi romani s-au inscris in competitia „Young European Truck Driver”

39 de tari participante la editia din acest an, peste 120.000 de soferi de camion inscrisi la editiile precedente, premii senzationale puse la bataie de Scania impreuna cu partenerii sai, precum si posibilitatea de a castiga Marele Premiu, un camion Scania Seria R, si titlul de cel mai bun sofer de camion din Europa – astfel se prezinta cea de a cincea editie a celei mai mari competitii pentru soferii de vehicule grele Young European Truck Driver.

 Pana in prezent, peste 1.000 de soferi de camion asteapta cu nerabdare semifinala si marea finala nationala care vor avea loc data de 13 respectiv 14 iulie, pe autodromul I.F.P.T.R. din Targu Mures. Castigatorul va reprezenta Romania in septembrie la Marea Finala Europeana din Suedia.

Pana pe 24 iunie, tinerii soferi profesionisti sunt asteptati sa se inscrie in competitie accesand site-ul  www.scania.ro unde vor sustine un test teoretic. In urma rezultatelor obtinute la test vor fi alesi primii 30 de semifinalisti, iar prin tragere la sorti la fata locului, inca 10 persoane vor fi calificate pentru semifinala celei mai mari competitii dedicate soferilor de camion.

Semifinala va avea loc pe 13 iulie, la Targu Mures, cand vor ramane in cursa 10 finalisti care se vor intrece a doua zi, pe 14 iulie, pentru titlul de cel mai bun sofer de camion din Romania.

In toata Europa, concursul este sponsorizat de Michelin si sustinut atat de Uniunea Internationala a Transportatorilor Rutieri, cat si de Comisia Europeana. In Romania, competitia este realizata in parteneriat cu: MOL Romania, Schmitz Cargobull, Scania Credit Romania IFN, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania, Crucea Rosie si Politia Romana – Directia Rutiera.

 

Despre Scania Romania

Constructorul suedez de camioane Scania are o istorie internationala de aproape 120 de ani si isi desfasoara activitatea in peste 100 de tari, avand aproximativ 35.000 de angajati. In Romania, compania este prezenta din 1999.