Micuţii pacienţi spitalizaţi au sărbătorit 1 Iunie în parcul aflat în incita celor 2 spitale, reamenajat special pentru ei de către reprezentanţii Fundaţiei CliniClowns România cu sprijinul Fundaţiei UTI. Deschiderea oficială şi serbarea de 1 iunie a fost asistată atât de copii, părinţi, personal medical, reprezentanţi ai celor două fundaţii şi, nu în ultimul rând, de Primarul General al municipiului Bucureşti, dl. Sorin Oprescu.
Ziua Copilului a fost sărbătorită cu multe zâmbete şi cu multă bucurie. Petrecerea de 1 iunie a fost pregatită din timp de reprezentanţii CliniClowns care, sprijiniţi de Fundaţia UTI, au reamenajat locul de joacă din curtea spitalului. Reamenajarea locului de joacă a presupus igienizarea parcului, înlăturarea unor instalaţii dezafectate, recondiţionarea leagănelor şi a toboganelor, dar şi un cadou din partea celor două fundaţii – un loc special amenajat pentru pacienţii preşcolari.
„Reamenajarea parcului a fost cadoul nostru pentru cei mici. Alături de colegii mei, dar şi de voluntari, cred că am reusit să transformăm parcul şi să-l redăm cu adevărat copiilor care au mare nevoie de el. Nu trebuie să uităm că pentru aceşti copii acest spatiu este mai mult decât un loc de joacă – aici pot evada şi se pot detaşa de atmosfera uneori apăsătoare a spitalului, continuându-şi într-o anumită măsură exerciţiile de recuperare.†a declarat Ruxandra Martin, PR & Marketing Manager al Fundaţiei CliniClowns.
Deschiderea oficială a locului de joacă s-a bucurat şi de prezenţa Primarului General al municipiului Bucureşti, dl. Sorin Oprescu, care a ţinut astfel să îşi arate sprijinul pentru iniţiative de acest fel. Domnului Sorin Oprescu i s-au alăturat şi reprezentanţi oficiali ale celor două fundaţii: dl. Martin Schiere, Director executiv CliniClowns România şi dl. Tiberiu Urdăreanu, Preşedintele Fundaţiei UTI.
„SpaÅ£iul amenajat este un loc unde copiii pot uita pentru câteva clipe de probleme de sănătate, unde pot ieÅŸi din atmosfera de spital, însă, în acelaÅŸi timp, îi ajutam să se dezvolte prin intermediul jocului, să găsească energia pozitivă necesară evoluÅ£iei cât mai rapide spre însănătoÅŸire. Ne dorim să putem îmbunăţi, pe cât posibil, viaÅ£a copiilor spitalizaÅ£i ÅŸi să-i ajutăm să-ÅŸi dezvolte, prin joc, creativitatea ÅŸi imaginaÅ£iaâ€, a declarat Tiberiu Urdăreanu, PreÅŸedinte al FundaÅ£iei UTI.
Petrecerea a fost completată de clovnii Fundaţiei CliniClowns, care au făcut giumbuşlucuri şi s-au jucat cu copiii. Cum nici o aniversare nu este completă fără cadouri, la sfârşitul petrecerii clovnii CliniClowns au înmânat participanţiilor cadourile oferite prin generozitatea Fundaţiei UTI. Jocurile şi jucăriile oferite au fost selectate astfel încât să-i bucure pe cei mici, dar şi să-i ajute în terapia de recuperare pe care majoritatea o urmează.
Despre CliniClowns Romania:
CliniClowns şi-a început activitatea în România în anul 1995, la iniţiativa dnei. dr. Alexandra Zugrăvescu, funcţionând ca proiect sub egida UNITER şi cu sprijinul Fundaţiei CliniClowns Olanda, în calitate de sponsor principal.
În anul 2008, CliniClowns s-a transformat în Fundaţia CliniClowns România, fundaţie non-profit de sine stătătoare, ce îşi continuă activitatea în patru spitale din Bucureşti (Grigore Alexandrescu, IOMC, Fundeni şi Budimex), în Spitalul de Copii din Braşov, iar începând din luna iunie şi în Spitalul de Copii din Timişoara.
Despre Fundatia UTI:
Fundaţia UTI este stucturată ca o organizaţie non-profit, non-guvernamentală şi apolitică, principalul obiectiv este acela de a ajunge un punct de sprijin pentru comunitate, indiferent dacă vorbim de mediul social, academic, sportiv sau cultural.
Prin Fundaţia UTI dorim să susţinem proiecte sociale, culturale şi educative, în acelaşi timp să fim aproape de oamenii care formează familia UTI.