Samsung Galaxy Z Flip 3: de ce ar trebui sa-l cumperi si de ce nu

Exista o multime de motive pentru a cumpara Galaxy Z Flip 3 si aproape la fel de multe motive pentru a nu-l cumpara. Hai sa le vedem in detaliu.

Galaxy Z Flip 3 s-a lansat prin vara anului 2021, aproape la un an si jumatate de cand Samsung a introdus telefonul original cu pliere in stil flip. Multe lucruri s-au schimbat in bine de la prima varianta, dar altele mai au inca nevoie de imbunatatiri.

Motive sa cumperi Samsung Flip

Display-ul exterior este mai mare si mai util. Afisajul exterior al Samsung Flip original avea doar 1,1 inchi, suficient de mare pentru a vedea un apel primit, numele cuiva care iti trimite un SMS sau data si ora, dar nu multe altele. Galaxy Z Flip 3 vine insa cu un ecran exterior de 1,9 inchi. Poate ca nu pare mult mai mare, dar credeti-ne, spatiul suplimentar face o diferenta majora.

Si afisajul interior este mai bun. Ecranul interior al Samsung Flip 3 poate avea aceeasi dimensiune cu telefonul care a aparut inainte, dar asta nu inseamna ca Samsung a refolosit exact acelasi panou. Acest ecran AMOLED are o rata de reimprospatare mai rapida, ajustandu-si viteza pana la 120 Hz. Fold-ul original avea o rata de reimprospatare de 60 Hz mai conventionala.

Samsung Flip 3 este mai durabil ca niciodata. Nu se simte natural ca un telefon sa se indoaie in jumatate. Galaxy Z Flip original a rezolvat aceasta problema introducand un strat de sticla ultra subtire pe afisajul telefonului, facand lucrurile sa para putin mai robuste. Cu toate acestea, designul telefonului nu a inspirat tocmai suficienta incredere pentru a ajuta dispozitivele pliabile sa devina mainstream. Samsung doreste clar sa schimbe asta cu Samsung Flip 3. Telefonul foloseste Gorilla Glass Victus pe ecranul exterior si Armor Aluminium de la Samsung pentru protectie sporita. Samsung sustine, de asemenea, ca afisajul interior este mai bun pentru a evita zgarieturile. In plus, Galaxy Z Flip 3 are un grad de rezistenta la apa IPX8, ceva care lipseste din Flip original. Gasiti telefoane Samsung pe emag.ro, inclusiv Samsung Flip!

Samsung imbunatateste suportul pentru aplicatii. La primul Samsung Flip, modul Flex al telefonului era foarte util si permitea sa deschizi telefonul in parte, folosind jumatatea superioara a ecranului ca zona de vizualizare, in timp ce jumatatea inferioara s-a dublat atat ca baza, cat si ca panou de control. A fost foarte util pentru apeluri video sau pentru a transforma Galaxy Z Flip intr-un trepied pentru a face fotografii statice. Problema a fost ca nu toate aplicatiile au fost optimizate pentru a profita de modul Flex. Samsung spune ca lucreaza cu mai multi producatori de aplicatii pentru a creste numarul de aplicatii care profita la maximum de telefoanele sale pliabile si speram sa vedem dovezi in acest sens pe viitor. Dar este cel putin promitator ca acesta este un domeniu pe care Samsung vrea sa il abordeze.

Motive sa nu cumperi Samsung Flip

Camerele nu s-au schimbat deloc. Galaxy Z Flip 3 dispune de o camera principala de 12 MP (f/1.8) pe spate cuplata cu un shooter ultra-wide de 12MP (f/2.2). In fata, exista o camera selfie de 10 MP pe afisajul interior. Daca aceste specificatii suna similar, este pentru ca sunt exact aceleasi cu camerele incluse pe Galaxy Z Flip din anul anterior. Nu este vorba ca aceste camere erau proaste – si-au facut treaba – dar nimeni nu va confunda Galaxy Z Flip cu unul dintre cele mai bune telefoane cu camera de pe piata.

Cuta de pe afisajul Galaxy Z Flip 3 ramane vizibila. O alta plangere existenta la primul Galaxy Z Flip a fost o cuta vizibila unde se pliaza telefonul. O observi in special cand treci cu degetul peste ecranul tactil. Ne pare rau sa te informam ca cuta este inca acolo pe Galaxy Z Flip 3. Si nu, pretul mai mic al telefonului nu ne face sa ne simtim mai bine in privinta asta.