S-a dat startul caravanei “Invata pentru tine”

Intre 25 octombrie si 30 noiembrie Caravana Invatarii Permanente va fi prezenta in 19 de localitati din toata tara, promovand oferte de pregatire, cursuri, dezvoltare personala si consiliere, si oferind informatii celor interesati despre cum pot deveni mai competivi pe piata muncii accesand portalul www.invatapentrutine.ro.

E criza, dar cum poti sa iti cresti sansele pentru un job mai bun? Desi tinerii sunt in permanenta cautare de job-uri bine platite, studiile noastre arata ca cea mai redusa rata de participare la programe de invatare se inregistreaza in randul tinerilor cu vârste cuprinse intre 18-24 ani, cu nivel scazut de educatie, angajati ca necalificati sau pe pozitii cu un nivel scazut de calificare – aproximativ 14%.

Cei ce intalnesc caravana pot afla mai multe despre www.invatapentrutine.ro, portal dedicat facilitarii accesului angajatilor si angajatorilor, informatii si resurse utile despre oferta de cursuri de calificare si recalificare la nivel national.

Portalul se adreseaza tuturor celor care isi doresc un pas inainte in cariera ori urmaresc sa invete o meserie noua, sa schimbe domeniul sau industria in care activeaza si a gaseasca cele mai bune solutii pentru viitor, cu un simplu click pe calculator. Acest  proiect este un prim pas necesar in stimularea interesului public si motivatia angajatilor si angajatorilor pentru participarea la formarea profesionala continua a mai ales a categoriilor de adulti aflati in situatie de risc pe piata muncii – tinerii si persoanele de peste 40 de ani.

87% dintre cei care au participat la programe de formare mentioneaza si efecte pozitive in plan personal: creşterea increderii in propriile competente, câştigarea increderii colegilor şi şefilor, imbunatatirea comunicarii cu colegii şi şefii, creşterea initiativei personale şi, nu in ultimul rând, sporirea interesului pentru participarea şi la alte programe de formare profesionala.

Caravana invatarii permanente te asteapta in orasele: Iasi- 25 octombrie, Pascani -27 octombrie, Targul Neamt -29 octombrie, Bicaz -31 octombrie, Roman – 2 noiembrie, Barlad -4 noiembrie, Tecuci – 6 noiembrie, Galati -8 noiembrie, Braila- 10 noiembrie, Fagaras- 12 noiembrie, Medias -14 noiembrie, Targul Mures- 16 noiembrie, Dej -18 noiembrie, Turda -20 noiembrie, Bistrita -22 noiembrie, Vatra Dornei – 24 noiembrie, Manastirea Humorului -26 noimbrie, Dorohoi -28 noimbrie, Harlau – 30 noimbrie.

Caravana face parte din primul proiect national de promovare a invatarii pe parcursul intregii vieti, dezvoltat de catre un parteneriat format din Asociatia Observator pentru Dezvoltarea Invatarii Permanente, TBWA\Merlin, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Gnosos Consult, si co-finantat prin Fondul Social European prin POS DRU 2007-2013, Investeste in oameni.

Esti angajat? Esti angajator? Esti formator? Te asteptam pe  www.invatapentrutine.ro., noua platforma interactiva multimedia pentru constientizarea importantei formarii continue, motivarea participarii la aceasta si elaborarea de solutii pentru promovarea invatarii permanente.

Documentul complet al cercetarii de piata realizat in 2010 in cadrul proiectului poate fi accesat pe portalul www.invatapentrutine.ro.

Pentru orice alte detalii sau materiale, va rugam sa ne contactati.

CONTACTE PENTRU PRESA:

Silvia Giurca

PR MANAGER TBWA/Merlin

0722153345

silvia.giurca@tbwamerlin.ro