“ROYAL FASHION” la Compania de Teatru “Passe-Partout Dan Puric”

Sambata, 28 ianuarie 2011, de la orele 19:00,  la Teatrul de pe Lipscani, spectacolul “Royal Fashion” celebreaza si pune in lumina modelul regalitatii, aducand in atentia publicului o viziune de sinteza a secolelor care au distilat si rafinat aceasta bijuterie a calitatii umane. Tablourile, care imbina pantomima cu baletul clasic, poarta spectatorul intr-o incursiune de-a lungul istoriei, o incursiune care porneste din tinuturi si epoci indepartate in fosnet de crinoline, zanganit de armuri si pasi de dans, si care se incheie in contemporaneitate.

Imagini frumoase, rezultatul combinat al costumelor Doinei Levintza, a carei creativitate fantastica este punctul forte al spectacolului si al scenografiei semnate de Corina Gramosteanu.

Tablourile, care imbina pantomima cu baletul clasic, poarta spectatorul intr-o incursiune de-a lungul istoriei, o incursiune care porneste din tinuturi si epoci indepartate in fosnet de crinoline, zanganit de armuri si pasi de dans, si care se incheie in contemporaneitate.

„Domnule Eminescu, cum scrieti versurile?” l-a întrebat poeta Carmen Sylva, adica cea care era de fapt regina Elisabeta. „Majestate, eu scriu versurile asa cum cade frunza din copac”, a raspuns Eminescu. Si astfel, numai în fata regalitatii, spovedania lui ne-a fulgerat. Eminescu murea cu fiecare vers.

Calitate lânga calitate nu creeaza o cantitate calitativa, o suma, o masa, ci o lumina inefabila la care vin firesc si alte calitati. Monarhia este ca lumina soarelui unde fluturii calitatii au putut sa zboare în voie, fara frica de a se arde. Comunismul si lumea haotica de azi, fara de nume, dar sinistra, reprezinta lumina facuta; lampa sau becul la care bietii fluturi ai calitatii vin în naivitatea lor si mor ucisi cu aripile frânte de caldura ucigasa.România si-a ars fluturii calitatii si-i arde fara mila si azi. De asta am facut acest spectacol, ca sa sting lumina ucigasa si sa deschid fereastra ca sa intre soarele.”

Spectacolul lui Dan Puric naste intrebari si genereaza nelinisti interioare.

Din distributie fac parte Ileana Olteanu, Violeta Huluba, Nadejda Dimitriu, Lelia Marcu, Adriana Nicolae, Mihaela Ailincai, Antoanela Vladescu, Ion Parea, Dragos Huluba, Adrian Nour, Stefan Ruxanda, Paul Cimpoieru, Silviu Oltean, Vadim Rusu, Petre Voicu, Petru Ciobanu si altii.

Bilete si rezervari la Casa de bilete a Salii Rapsodia, str. Lipscani 53, Telefon 021-315.89.80 sau 0761.319.819. 
Program: Marti-Miercuri: 11 – 18, Joi – Duminica: 12 – 19.