Romanii pot calcula online valoarea noii taxe auto

Romanii pot calcula online valoarea noii taxe auto, in urma publicarii in Monitorul Oficial a deciziei privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Romanii pot calcula suma pe care o au de platit pe baza unor criterii precum capacitatea cilindrica, emisia de dioxid de carbon si norma de poluare, rulajul mediu anual real, ținand cont si de tipul motorizarii si vechimea autovehiculului. Calculatorul noii taxe auto se regaseste in cadrul portalului Auto.ro.

Noua lege a fost publicata in Monitorul Oficial si prevede ca taxa auto sa fie platita o singura data, atat pentru autovehiculele noi sau second-hand care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in țara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de ianuarie 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa, aceasta fiind suportata de cumparator.

Noua taxa auto nu se aplica pentru autovehiculele inmatriculate in Romania dupa ianuarie 2007, pentru acestea fiind platita o taxa de prima inmatriculare.

In situația in care valoarea reziduala a taxei calculate este mai mare decat taxa achitata in momentul inmatricularii autovehiculului in Romania, se restituie valoarea reziduala in limita taxei achitate.

Valoarea in lei a taxei se determina pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Calculatorul noii taxe auto este disponibil si poate fi accesat online la pagina:
http://www.auto.ro/calculator-taxa-auto.

 
Despre Auto.ro

Misiunea site-ului Auto.ro este de a oferi utilizatorilor instrumente care sa faciliteze procesul de vanzare, cumparare si accesul la servicii complementare din domeniul auto.

In acest scop, echipa Auto.ro dezvolta permannet instrumente precum AutoIndex, platforma Expert Auto, care ofera utilizatorilor informaţii complexe şi precise pentru a lua cea mai buna decizie de vanzare sau cumparare. Aceste statistici si informații sprijina cumparatorul privind achiziția in funcție de buget, nevoi si asteptari, si, totodata, ajuta vanzatorul sa isi raporteze oferta la alte modele asemanatoare si sa ințeleaga evoluția pieței.