Românii doresc să plece la lucru în străinătate

O majoritate de 99,66% dintre respondenţii intervievaţi şi-au exprimat dorinţa de a pleca la lucru în străinătate, în cadrul sondajului Tjobs.ro „Doriţi să plecaţi la lucru în străinătate?”. Totuşi, 27% dintre aplicanţi s-au declarat de acord să plece chiar şi fără contract de muncă.

Preferinţele aplicanţilor

Tjobs.ro, portalul cu cele mai multe locuri de muncă în străinătate, a desfăşurat ancheta „Doriţi să plecaţi la lucru în străinătate?” în rândul aplicanţilor săi, în perioada 23.09 – 01.10.2010.

La întrebarea „Doriţi să plecaţi la lucru în străinătate?”, 99,66% din cei 6.211 respondenţi au răspuns afirmativ. Dorinţa lor de a munci în străinătate s-a evidenţiat şi atunci când au fost rugaţi să aleagă între „a munci în România” (opţiunea a 93%) şi „a se angaja în străinătate” (alegerea a 7%).

Mai mult, cei care au optat pentru munca în afara ţării au răspuns pozitiv la toate modalităţile de angajare propuse. 87% dintre aplicanţii Tjobs.ro ar pleca prin intermediul unei agenţii de recrutare româneşti, respectiv 83% ar răspunde la ofertele de angajare ale unei agenţii de recrutare străine. Iar 77% dintre intervievaţi s-ar baza şi pe cercul de cunoştinţe pentru a-şi găsi un loc de muncă într-o altă ţară decât România.

Diferenţa mică dintre procentajele obţinute de cele trei variante întăreşte, o dată în plus, concluzia că românii doresc să plece la lucru în străinătate.

Preferinţele aplicanţilor

Sondajul a mai scos în evidenţă faptul că 50% dintre respondenţi au avut deja experienţe de muncă peste hotare. Dar şi că 27% dintre ei ar pleca imediat la lucru în străinătate fără contract de muncă semnat în prealabil, dacă ar primi o astfel de propunere.

Experienţe de lucru anterioare în străinătate Disponibilitatea de a pleca fără contact

Portalul Tjobs.ro însumează, la începutul lunii octombrie 2010, un total de peste 20.000 de locuri de muncă în străinătate, reprezentând oferta a mai mult de 400 de recrutori profesionişti.

Sursa: Tjobs.ro

04 octombrie 2010