Romania100 – EUROPAfest 25

Comunicat de presa

Romania multiculturala

Bucuresti, Ploiesti, Sibiu, Brasov, Sinaia

Dupa succesul inregistrat de editia no. 25 a EUROPAfest- jazz | blues | pop | clasic, un festival inedit, care prezinta anual peste 300 de artisti din intreaga lume, ce s-a derulat in Bucuresti si Sibiu in perioada 10-19 mai 2018, si EUROPAfest Summer Edition, derulat la Sinaia, 12-24 iulie,  jmEvents continua seria evenimentelor cu Romania 100 – EUROPAfest 25.

Romania 100 – EUROPAfest 25 este un eveniment complex, care isi propune sa reuneasca valorile creative si interpretative din Romania alaturi de artisti din Europa. Luigi Gageos, directorul jmEvents, declara “Proiectul este unul dintre evenimentele care celebreaza Centenarul Marii Uniri scopul sau fiind sa aduca un omagiu personalitatilor romanesti din domeniul muzical care au creat valori cu care ne mandrim si azi si sa recladeasca in randul publicului larg sentimentul de mandrie nationala.”

Astfel, in perioada 1-12 decembrie 2018, are loc o serie de concerte cu unii dintre cei mai apreciati artisti ai editiei aniversare a Festivalului International EUROPAfest 25. Cu titluri precum “De la Mozart la Enescu”, “ Jazz in the Church” sau “Concert de Sf. Nicolae”, concertele includ recitaluri de muzica clasica si jazz. Muzicieni din Romania, Italia, Polonia, Franta si Olanda vor transformao seara de iarna obisnuita intr-una de poveste.

Romania 100 – EUROPAfest 25, proiect finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, se distinge prin originalitate, dar si prin dimensiunea de amploare, desfasurandu-se in 5 orase: Bucuresti, Ploiesti, Sibiu, Brasov si Sinaia, intr-un turneu de 10 concerte.

Spatiile de concerte au fost alese in asa fel incat sa atraga segmente cat mai variate de spectatori. Muzica va rasuna in sali de concerte traditionale si neconventionale, dar si in spatiul sacru al bisericii sau in sali de muzeu: Palatul Cantacuzino – Muzeul National George Enescu, Casa Artelor – Academia de Muzica, Sala Thalia –Filarmonica de Stat Sibiu, Biserica Catolica din Sinaia, Sala King’s Valley, Sala Reduta Brasov, Caffe Festival – Sala Enescu, Institutul Italian, Muzeul Paul Constantinescu.

De mai bine de 25 ani, sub tutela jmEvents, publicul consumator de muzica buna este invitat sa se bucure de evenimente de calitate. Din primavara si pana iarna, seria de productii propuse de EUROPAfest aduce concerte de exceptie intr-o ambianta potrivita cu vacanta, dar si cu tumultul marilor orase.

Informatii suplimentare:

0740.759.566

office@jmevents.ro

www.jmEvents.ro