Romania are 12 milioane de utilizatori de internet

gazduire web in RomaniaIn Romania sa ajuns in acest an, mai precis prin luna martie, la un numar de 12 milioane de utilizatori de internet, piata locala urcand pe locul 8 in Europa.

Comparativ cu finalul anului 2007, totalul navigatorilor pe Internet din România a crescut cu circa 5 milioane de persoane, la 12 milioane de utilizatori, respectiv 53,9% din totalul populaţiei, estimată la 22,24 milioane de locuitori, însă a rămas sub media uniunii Europene care este de 59,9%.

La nivelul Uniunii Europene, aproape 60% din populaţia totală, estimată la aproape 490 milioane de locuitori, utilizează Internetul, în timp ce la nivel mondial rata de penetrare este de 21,9%.

Numarul utilizatorilor de internet este in continua crestere, acestia obisnuindu-se deja cu cumparaturile comode pe care le pot face direct de acasa, plata facturilor care se face direct de pe site-urile bancilor, cititul ziarelor care a devenit o obisnuinta in fiecare dimineata pentru majoritatea dintre noi si multe alte lucruri nemaipomenite care se intampla doar din cauza “internetului”.

Echipa ACIPHOSTING Romania

Servicii de Gazduire Web si Inregistrare domenii