RIUF 2010 – GHID DE UTILIZARE

Pe baza experientelor din anii anteriori, iti oferim urmatoarele recomandari:

1. Gandeste-te la tarile in care ti-ar placea sa studiezi/traiesti/muncesti. Nu te opri din visat!

2. Gandeste-te la domeniile in care ti-ar placea sa urmezi un program de studii/specializare.

3. Exploreaza lista expozantilor prezenti la RIUF 2010 si vezi cine e prezent din fiecare tara. Atentie! Participantii difera de la o editie la alta (Bucuresti, Cluj).

4. Selecteaza cativa care te intereseaza foarte mult (3-5), cativa cu care ar fi bine sa vorbesti (5-10) si cativa cu care o sa vorbesti daca iti permite timpul (5-10).

5. Mergi pe site-urile lor (gasesti linkuri pe WWW.RIUF.RO ) si exploreaza ofertele academice.

6. Afla mai multe despre procedurile de admitere, taxele de scolarizare si sursele de finantare propuse de programele respective.

7. Mai treci odata prin pasul 3 si 4. S-a schimbat ceva?

8. Fa o lista cu intrebarile (generale/pentru fiecare program in parte) la care nu gasesti raspunsuri multumitoare pe site-uri.

9. Ordoneaza aceste intrebari in ordinea importantei pentru tine.

10. Daca vrei sa stii pe loc daca esti admis la o universitate internationala si pe lista institutiilor care te intereseaza se afla: Portsmouth University, InHolland University, HZ University , atunci inscrie-te pentru SPOT ADMISSIONS la RIUF. Trimite documentele minime necesare la adresele aferente editiei din cel mai apropiat oras. Totodata, ar fi bine sa ai la tine cateva copii ale CV-ului tau actualizat. Gasesti aici tot ce trebuie sa stii despre Spot Admissions si 1-to-1 Interviews : WWW.RIUF.RO

11. Exploreaza lista seminariilor si prezentarilor care vor avea loc la RIUF .

12. Alege-ti cateva dintre ele la care ai vrea sa participi si incearca sa fii printre primii care se inregistreaza (fiecare sala are un numar limitat de locuri) – vizitatorii inregistrati au acces cu prioritate. Daca totusi nu reusesti sa te inregistrezi in timp util, nu dispera. Vino la seminariile respective pentru ca s-ar putea sa fie cateva locuri disponibile (ale celor care s-au inscris, dar nu au putut sa ajunga).

13. Fa-ti un buget pentru vizita la RIUF (transport, mancare, o suma pentru reviste, ziare, carti si alte materiale educationale – daca vrei sa beneficiezi de ofertele speciale care-ti sunt oferite de partenerii nostri numai pe durata evenimentului).

14. Retine datele evenimentului RIUF – 30 si 31 octombrie 2010, la Sala Palatului Bucuresti, pe 2 noiembrie la Cluj – Casa de Cultura a Studentilor.

15. Fa-ti un program al zilei (zilelor) de vizita: ia in calcul 5-15 minute per expozant cu care vrei sa stai de vorba, durata seminariilor la care vrei sa participi si inca 1-2 ore pe care o sa le petreci explorand oportunitatile pe care nu te astepti sa le gasesti la eveniment.

16. Dormi bine in serile de dinaintea vizitelor la RIUF, ca sa ai energie a doua zi.

17. Trezeste-te la timp si vino sa te bucuri de un eveniment organizat numai pentru tineri ambitiosi!

Cu mai mult de 50 de universitati din 15 tari, centre culturale si de informare ce reprezinta sisteme educationale internationale, organizatii ce ofera materiale si servicii de consiliere, burse, credite pentru studii universitare / post-universitare, RIUF este evenimentul cu cele mai multe oportunitati de studii in strainatate.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-uril oficial – www.riuf.ro

Partenerii media ai evenimentelor sunt: Radio21, 9AM, Wall-Street, eJobs, Metropotam, Studentie.ro, Elevate, Codrosu.ro, bestresource.ro, ISSIC, Credis, Hipo.ro, calendarevenimente.ro. sratuspimp.com, lumebuna.ro, Iqads, OKIAN, evenimentestudentesti.ro. Partenerii educationali ai evenimentului sunt CampusFrance, British Council, DAAD, Comisia Fulbright, AES, AIESEC si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

EDUCATIVA este un grup de companii si organizatii non-guvernamentale ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati.