Reuniune transnationala de proiect E+ “From the forest to the sea”

Reuniunea transnationala de proiect care a avut loc la Colegiul National “G.Ibraileanu” Iasi in perioada 29.03.2017 – 31.03.2017, a adus impreuna echipele din tarile partenere ale proiectului E+ “From the forest to the sea”, proiect co-finantat de Uniunea Europeana – Belgia, Estonia Portugalia si Romania.
Colegiul National “G. Ibraileanu” Iasi. ca institutie partenera a proiectului, coordonat de institutia Pirita Lasteaed Tallin, Estonia, a organizat cea de-a doua intalnire din cadrul parteneriatului.
Reuniunea a vizat schimbul de bune practici in aplicarea de metode inovatoare de predare-invatare-evaluare la nivel prescolar, in special metoda investigarii stiintifice si metode active de invatare prin intermediul povestilor traditionale.
Potrivit programului reuniunii, partenerii proiectului din Estonia, Belgia si Portugalia au asistat la activitati didactice realizate de catre cadre didactice ale Colegiului National “G. Ibraileanu” Iasi – activitati de tip indoor dar si activitati de tip outdoor, desfasurate in Gradinita cu program prelungit nr.10 Iasi, Gradina Botanica “A. Fatu” Iasi si in cadrul Centrului rezidential “Sf. Cuvioasa Parascheva” Iasi – activitatile avand drept suport legende romanesti cunoscute – “Baba Dochia” si “Numele Techirghiolului”.
Totodata prezentarea activitatilor Gradinitei si scolii primare structura Hecuba Iasi, precum si a activitatilor Gradinitei si scolii primare private “Hansel und Gretel” Iasi, au oferit perspective diferite ale abordarii actului de invatare in cadrul sistemului de invatamant romanesc.
Prezentarea activitatilor didactice realizate de catre tarile partenere, a evidentiat importanta metodelor active de predare-invatare-evaluare in actul invatarii si in special a faptului ca metoda investigarii stiintifice poate fi aplicata cu rezultate deosebite in invatamantul prescolar, chiar si cu copii din grupa de varsta 3-4 ani iar colaborarea pe termen lung a institutiilor de invatamant din tari diferite in vederea schimbului de bune practici este necesara in context european.
Imagini din cadrul reuniunii din Romania dela Colegiul National “G. Ibraileanu” Iasi dar si celelalte activitati din cadrul parteneriatului, ce vor fi publicate intr-o carte electronica pot fi consultate la pagina web a proiectului http://fromtheresttothesea.blogspot.ro/.