Return Cup Budapesta 2011

Un suporter adevarat e oriunde, cu placere…si in Ungaria

 

Budapesta, atractie turistica…pentru noi atractie baschetbalistica…oras istoric, plin de cladiri impunatoare, foarte prietenos. Am fost atrasi de gustul baschetului din capitala ungara dar si de cartea de vizita a echipelor participante.

Iar daca vorbim de baschet in fotoliu rulant, vorbim de FAN Courier, care a fost si de aceasta data legatura noastra cu lumea baschetului. FAN Courier, sponsorul echipei ASP Oradea, a facut si de aceasta data posibila  participarea echipei la un nou eveniment baschetbalistic international.

In perioada 11-13 noiembrie ASP Oradea a participat la Turneul International ‘Return Cup’ 2011 de la Budapesta alaturi de echipele Torekves SE Budapesta (Ungaria), Coloplast Sitting Bulls (Austria) si Hobit Brno (Cehia). A fost un turneu care a reunit la start echipe puternice, cu jucatori valorosi, echipe care participa in cupele europene; aici putem aminti echipele Coloplast Sitting Bulls si Hobit Brno participante in competitia EuroLeague desfasurata sub patronajul IWBF Europe.

ASP Oradea a disputat trei partide si a folosit un lot inedit din care au facut parte si cei patru jucatori straini cooptati la echipa. La Budapesta a facut deplasarea urmatorul lot: Mircea Onita, Constantin Bracon, Camelia Dijmarescu, Cristian Paul Cartis, Daniel Skop, Grzegorz Kozlik, Krzysztof Wloka, Audu Mohammed.

Antrenor-jucator: Wojciech Szelest.

Au fost doua zile de meciuri spectaculoase, doua zile de foc pentru echipa oradeana, doua zile de baschet la maxim cu o singura exceptie, arbitrajul.

Un mare minus al competitiei a fost arbitrajul. Arbitraj care s-a facut simtit in disputa intre ASP Oradea si gazda turneului echipa Torekves Budapesta. In aceasta partida nimic nu a functionat, mecanismul arbitrajului s-a intepenit la un mod partinitor echipei gazda, tabela a refuzat de mai multe ori sa se modifice in favoarea noastra, faulturi trecute cu vederea de arbitri.

asp oradeaRezultatele inregistrate in partidele disputate de ASP Oradea:

Coloplast Sitting Bulls – ASP Oradea : 80:34

ASP Oradea – Torekves Budapesta : 47 – 60

Hobit Brno –  ASP Oradea : 74 – 53

Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost Wojciech Szelest.

 

Return Cup 2011 – Budapesta

Castigatoarea turneului: Hobit Brno

Cel mai bun marcator :   Michal Solc (Hobit Brno)

Trofeul Fairplay :            ASP Oradea 

 

Multumiri : echipei Master Adventure si Serviciului Judetean SALVAMONT – SALVASPEO Bihor