RESIDO ESTE PARTENERUL REABILITARII URBANE

Resido, cel mai renumit producator de piatra naturala de pe piata romaneasca, sustine dezvoltarea urbana. Resido este partenerul proiectului Magic Blocks – un proiect al carui obiectiv principal il constituie elaborarea si implementarea unor programe complexe pentru reabilitarea cartierelor de locuinte din perioada socialista. Initiatorii proiectului sunt Asociatia Zeppelin si revista Arhitectura.

Majoritatea locuitorilor din Bucuresti traiesc in blocurile construite in era socialista. Dupa privatizare, starea acestor constructii s-a deteriorat, intretinerea lor rezumandu-se la rezolvarea unor probleme tehnice particulare.

“Suntem constienti de actualitatea problemelor sociale si economice care s-au creat in urma lipsei unei strategii comprehensive pentru revitalizarea acestor cartiere de blocuri. Dorim sa sprijinim aceasta initiativa, fiind incontestabila necesitatea ei. “ a declarat Jack Belson, Director General al Resido.

In prima etapa a proiectului se organizeaza expozitia Magic Blocks, seria de conferinte pe tema activarii spatiului public si a urbanismului participativ, si se prezinta rezultatele studiului Magic Blocks. Programul nu are termen de finalizare, integrand permanent principiile elaborate in programe existente si initiand proiecte pilot.

Prin acest parteneriat, Resido isi pronune sa contribuie la realizarea unui program complex de regenerare urbana, asigurand dezvoltarea durabila atat pe plan economic cat si social pentru zonele reabilitate.

Despre Resido

De la inceputul activitatii, Resido a reusit sa devina cel mai renumit producator de piatra naturala din Romania. Activitatea companiei se axeaza pe extragerea si prelucrarea pietrei calcaroase.

Resido Romania este activ atat pe piata interna, cat si pe piata internationala, colaborand cu arhitecti, companii de constructii, distribuitori de piatra naturala si showroomuri specializate pe produse din piatra naturala: calcar, marmura, travertin, granit.

Produsele Resido reprezinta un mod de viata, adaugand ceva nou si special oricarui spatiu de interior sau exterior. Ele sunt concepute pentru a reflecta unicitatea si frumusetea creatiilor naturii, depasind chiar si asteptarile celor mai rafinate gusturi.

Formele regulate sau atipice, culorile constante sau alternative sparg monotonia, iar spatiile decorate cu produsele Resido devin atractive si memorabile. Proiectele realizate cu piatra Resido includ institutii publice, complexe comerciale si rezidentiale.