Redirectioneaza 2% pentru cultura, arta, educatie prin arta, art-terapie

 

Redirectioneaza 2% pentru cultura, arta, educatie prin arta, art-terapie

Sustine proiectele culturale, artistice, sociale si educative ale  Companiei D’arte

       Compania D’arte sustine si promoveaza arta si cultura in Romania. Compania D’arte isi propune prin proiectele culturale, artistice, sociale si educative desfasurate sa contribuie la dezvoltarea vietii culturale din Romania; sa sustina si promoveze proiectele tinerilor artisti si oameni de cultura; sa contribuie la integrarea in societate a categoriilor sociale defavorizate prin intermediul artei si culturii; sa sustina si sa dezvolte art – terapia ca mijloc de educare si vindecare a copiilor si tinerilor cu dezabilitati sau cu probleme speciale; sa creasca rolul artei si culturii in educarea  copiilor si tinerilor.

       Arta si cultura sunt necesitati vitale ale vietii noastre. Stati putin si ganditi-va cat de saraca in spirit si cunoastere ar fi viata noastra daca ar disparea artistii si oamenii de cultura. Cum ar fi o lume fara muzica, filme, teatru, dans, fotografie, pictura, sculptura, reviste, carti, design (fara mobila si accesorii si haine frumoase)? Cu siguranta v-ati simti saraci intr-o astfel de lume. Arta nu este un lux, este o necesitate si este un drept al nostru al tuturor. Intr-o societate romaneasca bulversanta in care sistemul creat de un stat inconstient nu sustine valorile romanesti, este necesar sa contribuim noi insisi la dezvoltarea si perpetuarea artei si culturii romane. Pentru a putea explora si creea si a fi prezenti in cotidianul nostru, proiectele de creatie ale tinerilor artisti si oameni de cultura trebuie sustinute financiar. Arta se dovedeste a fi un mijloc terapeutic extrem de eficient in cazul copiilor si tinerilor cu dizabilitati, cu probleme de integrare sociala, cu probleme de sanatate, aplicandu-se sub forma de art – terapie. De asemenea se dovedeste un instrument eficient pentru educarea si formarea umana si sociala a copiilor si tinerilor. Putem sa sustinem impreuna astfel de proiecte necesare, spre folosul nostru direct, redirectionand 2% din impozitul pe profit pe care l-ati virat catre stat in anul 2009. Aceasta redirectionare NU presupune nici o plata directa din partea ta, NU este o donatie, presupune doar DECIZIA TA de a hotara asupra modului in care vrei sa fie cheltuiti  2 procente din impozitul pe venit pe care l-ai virat statului in 2009. De ce sa nu hotarasti tu in locul statului unde sa ajunga 2% din impozitul tau si cum sa fie valorificat?     

       Acest gest presupune un efort minim dar cu rezultate maxime. Trebuie doar sa completezi Formularul 200 sau Formularul 230 in functie de sursa de venit si sa o trimiteti la Directia Finantelor Publice in orasul in care aveti domiciliul stabil. Formularul /Cererea 230 privind destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venit anual daca locuiesti in Timisoara poti sa ne-o inmanezi noua personal pentru a o depune noi la Administratia Finantelor Publice sau sa o depui personal la Administratia Finantelor Publice sau sa o trimiti prin posta la Administratia Finantelor Publice in Timisoara (Calea Buziasului nr.11A loc. Timisoara / Timis) sau daca locuiesti in alta localitate din Romania poti sa o depui la organul fiscal din localitatea de domiciliu sau sa o trimiti prin posta la Administratia Finantelor Publice din localitatea respectiva. Data limita pentru depunerea Formularului 230 este 15 mai 2010.

Formularul 230 (pentru veniturile din salarii) se poate downloada de pe site-ul Companiei D’arte www.companiadearte.com , vi-l putem trimite prin e-mail spre completare sau il puteti gasi la sediile Administratiilor Financiare din orasul vostru. Redirectionarea nu are limite de judet, puteti redirectiona acest procent catre orice ONG doriti de pe teritoriul Romaniei. Rubrica “SUMA”din formular nu trebuie completata obligatoriu, aceasta suma fiind calculata de catre Administratia Financiara in functie de valoarea totala a impozitului pe venit care v-a fost virat la stat in anul 2009.

Pentru completarea Formularului 230 aveti nevoie de coordonatele financiare ale ONG-ului nostru. Acestea sunt:

Coordonate fiscale: Asociatia Culturala “Compania D’Arte”  

Cont curent: BCR / Sucursala Bastion Timisoara

IBAN:  RO06RNCB0255061081100001

CIF:18917864

       Pentru persoanele care au realizat venituri din activitati individuale, in componenta Formularului 200 care se depune personal la Administratia Financiara exista rubrica in care puteti decide asupra virarea a 2% din impozitul pe venit din 2009 catre un ONG.

       Pentru informatii detaliate despre activitatea organizatiei noastre si despre proiectele pe care dorim sa le desfasuram in viitor puteti accesa site-ul si blogurile Companiei D’arte sau va putem trimite prin e-mail portofoliul ONG-ului nostru.