Reconstruind socialul. Riscuri şi solidarităţi noi

Prima Conferinta Internationala a Societatii Sociologilor din Romania are loc la Cluj-Napoca, in perioada 2-4 decembrie 2010

Directiile si temele noi in cercetarea sociologica, aspectele-cheie privind reconstructia solidarităţii sociale in perioadele de criza, fenomenele si procesele psihosociale din tarile post-socialiste sunt cateva din subiectele ce vor fi dezbatute in cadrul acestei ample manifestari cu tema Reconstruind socialul. Riscuri şi solidarităţi noi.

Evenimentul este găzduit de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca si se adreseaza specialistilor in domeniul sociologiei, doctoranzilor si studentilor la facultatile de profil.

Cercetatori, profesori si doctoranzi ai universitatilor de prestigiu din Romania, Ungaria, Lituania, Slovenia, Italia, Marea Britanie, Israel si SUA, membri marcanti ai unor institute de cercetare sociala se intalnesc la Cluj pentru a oferi abordari mature ale problemelor societatii actuale si solutii viabile la provocarile contemporaneitatii.

“Noile ritmuri ale transformărilor sociale, multiplicarea exponenţiala a riscurilor şi a provocărilor asociate dinamicii schimbării sociale fac fie imposibilă, fie inutilă cunoaşterea neimplicată, considerată mult timp model ideal al cercetării sociologice.

Aceasta conferinta la care participa cercetători cu diverse specializări din cadrul mai larg al sociologiei, preocupaţi de schimbările contextului social din România si din lume, este un exemplu de implicare activa a specialistilor chemati sa contribuie la dezvoltarea societăţii. Totodata, este un bun prilej de afirmare în societatea românească şi în comunitatea ştiinţifică internaţională a comunitatii sociologilor de la noi.” declara Dan Chiribucă, presedintele Societatii Sociologilor din Romania

Prima Conferinta Internationala a Societatii Sociologilor din Romania debuteaza in data de 2 decembrie, incepand cu ora 14. Deschiderea festiva are loc in Aula Magna a Universitatii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, la ora 15, sub patronajul profesorului dr. Andrei Marga, rectorul acestei institutii.

Dezbaterile din cadrul sectiunilor tematice se desfasoara in cele doua cladiri ale Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Sociala, din Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 128-129 si din str. Plugarilor nr. 14.

Informatii suplimentare se gasesc pe site-ul dedicate conferintei http://cluj2010ro.wordpress.com/about/.