Quartz Matrix medaliata cu aur si argint la cea de-a patra editie a EUROINVENT

Compania Quartz Matrix a primit, din partea organizatorilor expozitiei EUROINVENT, medalia de aur pentru solutia de management a fluxului de persoane DigiTrafic® si pe cea de argint pentru sistemul de monitorizare si control al instalatiilor cu aer comprimat AirOpTek®.
A patra editie a EUROINVENT a avut loc la Iasi in perioada 10-12 mai 2012. Expozitia promoveaza creativitatea romaneasca si europeana a cercetatatorilor din institutiile de invatamanat superior cat si a celor independenti. La expozitie au participat cercetatori si inventatori din cadrul asociatiilor, fundatiilor si institutelor specializate in cercetare si dezvoltare. Au fost prezentate peste 270 de inventii si cercetari.
DigiTrafic® este o solutie de contorizare a fluxului de persoane, bazata pe tehnologia barierei infrarosii, integral conceputa si dezvoltata de specialistii departamentului de Cercetare & Dezvoltare al companiei Quartz Matrix.
In anul 2003, la evenimentul Fabricat in Romania, Quartz Matrix a primit pentru DigiTrafic® premiul de “Cea mai inovativa solutie, noutatea absoluta a salonului”, actuala distincție venind să certifice valoarea pe care soluția o aduce clienților săi.
AirOpTek® este un sistem integrat de masurare, monitorizare si control pentru eficientizarea structurala si operationala a instalatiilor de aer comprimat industrial. Dezvoltata in propriul departament de cercetare-dezvoltare al companiei Quartz Matrix, aplicatia AirOpTek® adduce beneficii directe in evaluarea eficientei energetice a instalatiilor de aer comprimat in zonele de generare, distributie si consum si ajuta la optimizarea structurii si tehnologiilor utilizate, pe toate cele 3 componente.

Echipa Quartz Matrix este formata din consultanți, proiectanți si specialisti in cercetare-dezvoltare, care a propulsat firma pe locul 4 in Clasamentul Consiliului Național al IMM-urilor din Romania in 2009, pe domeniul IT&C. In acelasi an, Quartz Matrix a fost selectata in categoria celor mai sigure companii din Romania, de catre firma de evaluare a riscului de credit internațional Coface, raspunzatoare pentru analiza si inaintarea rapoartelor de țara catre UE.