Putem impiedica colectarea datelor prin intermediul anunturilor de pe Windows 10?

Au existat unele preocupari legate de faptul ca Windows 10 colecteaza prea multe informatii private de la utilizatori. Indiferent daca sunteti de parere ca sistemul de operare al Microsoft depaseste linia de confidentialitate sau doriti doar sa va asigurati ca va protejati cat mai mult din viata personala, iata cum puteti sa va protejati confidentialitatea in doar cateva minute.

Dezactivati bara anunturilor

In partea de sus a preocuparilor de confidentialitate ale multor persoane este ceea ce se colecteaza despre ele in timp ce navigheaza pe web. Aceste informatii creeaza un profil al intereselor unei persoane care este utilizat de o varietate de companii pentru a viza anunturile. Windows 10 face acest lucru cu ajutorul unui ID de publicitate. ID-ul nu aduna doar informatii despre dvs. cand navigati pe web, ci si cand utilizati aplicatii Windows 10.

Puteti dezactiva acest ID de publicitate daca doriti. Lansati aplicatia Setari Windows 10 (facand clic pe butonul Start din coltul din stanga jos al ecranului si apoi dand clic pe pictograma Setari, care arata ca o unealta) si accesati sectiunea Confidentialitate> Generalitati.

Acolo veti vedea o lista de optiuni sub titlul “Modificati optiunile de confidentialitate”; primul controleaza ID-ul de publicitate. Deplasati cursorul de la Pornit la Dezactivat. In continuare veti primi anunturi, dar acestea vor fi mai generice decat cele cele vizate, iar interesele dvs. nu vor fi urmarite.

Pentru a va asigura ca nu sunteti urmarit online atunci cand utilizati Windows 10 si pentru a dezactiva orice alte modalitati, mergeti la sectiunea Setari pentru anunturi din Tabloul de bord pentru confidentialitate al Microsoft.

Conectati-va la contul dvs. Microsoft din partea de sus a paginii. Apoi accesati sectiunea “Anunturi bazate pe categorii de interes: Microsoft cont in partea de sus a paginii si mutati cursorul de la Activat la Dezactivat.

Dupa aceea, in sectiunea “Anunturi bazate pe categorii de interes: Acest browser”, mutati cursorul de la Activat la Dezactivat. Retineti ca trebuie sa accesati fiecare browser pe care il utilizati si sa va asigurati ca glisorul pentru “Anunturi personalizate in acest browser” este setat la “Oprit”.

Dezactivati urmarirea locatiei

Oriunde te duci, Windows 10 stie ca esti acolo. Unele persoane nu sunt deranjate de acest lucru, deoarece contribuie ca sistemul de operare sa ofere informatii relevante, cum ar fi vremea locala, ce restaurante sunt in apropiere si asa mai departe. Dar daca nu doriti ca Windows 10 sa va urmareasca locatia, puteti sa o dezactivati.

Lansati aplicatia Setari si accesati Confidentialitate> Locatie. Faceti clic pe Schimbare si, pe ecranul care apare, deplasati cursorul de la Activat la Dezactivat. Acest lucru dezactiveaza toate urmaririle locatiei pentru fiecare utilizator de pe PC.

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le putem modifica in momentul in care dorim sa ne pastram datele persoanele nefabricate. Mai multe detalii din domeniu puteti afla de pe platforma de tehnologie.