“Put Your Hands in the Air” – primul musical 100% original cu si despre adolescenti din Romania

Bucuresti, 30 iulie 2018. Trupa de adolescenti Victoria Art, cu sprijinul Adminstratiei Fondului Cultural National (AFCN), a realizat spectacolul “Put Your Hands in the Air” – primul musical 100% original cu si despre adolescenti din Romania. Muzica productiei este semnata de Romeo Dediu, membru al trupei Holograf. Spectacolul s-a jucat cu sala plina in teatre si licee din Bucuresti, Buzau, Ploiesti si Timisoara in perioada ianuarie – iunie 2018.

“Dati-mi un exemplu de musical romanesc! Nu avem. Nu avem niciun titlu… pana acum. Pana acum nu AVEAM niciun titlu. Victoria Art vine cu o inovatie in randul artei romanesti, un musical 100% original. Putem dezvolta un intreg cult in Romania prin acest musical. ,,Efectul fluturelui”, atesta faptul ca orice actiune mica din prezent va duce la consecinte majore in viitor. Dintr-un musical micut putem ajunge la o piata intreaga, o cultura intreaga, o reputatie intreaga pentru tara noastra”, spune Rares Fota, autorul scenariului.

““Put Your Hands in the Air” – primul musical cu si despre adolescenti din Romania – este un proiect cultural cu tripla motivatie –  aceea de a ridica la maximum cota de profesionalism si greutate artistica intr-o productie “frageda”, realizata cu actori aspiranti, adolescenti, de a promova o scriere teatrala romaneasca contemporana alaturi de un gen teatral in plina ascensiune si prea putin titrat in Romania – musical-ul -, avand un spate un nume proeminent din industria muzicala romaneasca si de a dezvolta si “castiga” o noua audienta teatrala, adolescentina, care sa guste si sa isi aproapie mesajele acestei arte de timpuriu si sa ramana fidela genului pe tot parcursul varstei adulte”, a declarat Maria Julieta Georoiu, Managerul trupei Victoria Art.

Spectacolul a rulat, de asemenea, in diverse festivaluri de treatru adolescentin, dintre care amintim: Festivalul de Teatru pentru Adolescenti Victoria Art, Festivalul ID Fest de la Bacau, Festivalul Amprente din Brasov si Histrionada Liceenilor de la Cluj.

Detalii despre productie se pot gasi pe pagina trupei Victoria Art – https://www.facebook.com/TrupaVictoriaArt/  cat si pe cea a productiei „Put Your Hands in the Air”: https://www.facebook.com/Put-your-hands-in-the-air-1059921307488888/.

Persoana de contact

Otilia Panainte

otilia.panainte@gmail.com