Pune-ti in straita “Ghidul online al celor ce simt romaneste”

Comunicat de presa in mai multe graiuri romanesti

Se aduce la cunostinta publica:

S-a infiitat “Ghidul celor ce simt romaneste”.

Prima gazeta online de unde puteti afla despre bunatatile, mestesugurile dar si datinile fiecarei zone traditionale.

Cei care produc bunuri traditionale pot sa adauge gratuit anunturi pentru ca lumea sa afle despre strachinile, blidele, lingurile din lemn, straiele autentice sau despre branza de burduf, carnatii trandafir si alte bunatati ce ei inca le fac.

Iar iubitorii de folclor si de datini sunt invitati sa propuna obiceiuri pe care lumea larga nu le stie sau le-a uitat. Toata lumea sa ne scrie despre cum se face nunta la ei in sat sau despre ce dansuri si cantece putem afla doar din zona lor.

Chiar si la locurile mirifice pe unde drumetii si iubitorii de natura isi cauta linistea ne-am gandit. Sau puteti gasi pensiunea cu flori pe prispa sau muntele la care faceau stramosii nostri pelerinaje.

Dar, pentru a afla despre toate acestea, va invitam sa intrati pe www.traditionalromanesc.ro.

Multumiri,

 

Echipa Traditional Romanesc

redactia@traditionalromanesc.ro

http://www.facebook.com/traditionalromanesc

tel: 0758105776

 

Morosan

Ai de mine! Zacem amu, s-auda tati oamenii!

S-o araduit gazeta ce vorbeÅŸte ghe bunataturi, mestesuguri, da si ghe obdiceiuri din tate locurile de faina traditie.

Tati acia care fac blighe, troita, cheptare, jube, toluri, ciur, cipc si alte nelcosaguri, si tati acia care fac horinca, salvaiz, carnat, calbasi si alte minuni si le pot lauda la gazeta aiasta. Si nu-i coasta nimnic.

Tat la gazeta aiasta cei priceputi sa daie de veste despre obdiceaiuri uitate ori pă care nu pre le stie lumea si sa trimeata carte despre cum sa fac nuntale, uspaturile, danturile, clacile si despre horile di pa la ii.

Ne-am ganditu-ne si la locurile mandre si nealcose cum le-o lasat Dumnezeu, la care vreu sa marga tati cei ce li-i drag de natura si de liniste, asa cum le-o fo drag si la cei batrani.

Ne-am ganditu-ne si la gazdoaiele de la casale pline de flori, unde oaspeti sa traga cu tat dragu inapoi.

Pantru vestile aieste, bagati-va pe www.traditionalromanesc.ro.

S-auzim da bine,

 

Echipa Traditional Romanesc

redactia@traditionalromanesc.ro

http://www.facebook.com/traditionalromanesc

tel: 0758105776

 

Banatean

Sa aducie la cunoscinta la tot natu:
So alcatuit “Ghidul celor ce simt romanesce”.

I prima gazeta ge unge va puceti afla daspra bunataturi, miescesuguri dar si ge dacini da pran toace partali traditionale.

Cei care produc bunuri traditionale poace sa adaoge pa digiaba sciri pentru ca lumea sa scie despre blige si ciniere, linguri dalea da lemn, da bucala da vin, da branza din besca, carnati, sfarga, calbasati si alte bunataturi ce ei inca le fac.

La care i drag folcloru si dacinili sant poftiti sa zaca obicieiuri pra care lumea larga le-o zuitat si noi sa le aduciem amince. Tot natu sa ascerne pra harcie daspra cum sa facie nunta la ei in sat, obicieiuri de la nunta, cinara bolanda, leuca si altele, o daspra jocuri si canturi populare da la ei in sat. Despre portul popular si cate si mai cate am avea sa givanim.

Si la locurile faine pe unde drumetii si iubitorii de natura si folclor isi cata linistea ne-am ghingit. Puteti gasi casa batraneasca cu concu plin cu flori sau muncili cu izvoare da apa riecie ca gheata la care mosii si stramosii nostri or fost da atacea ori.

Dapai pantru a ghicii toace ascea va poftim pe www.traditionalromanesc.ro.

Multamim,

 

Echipa Traditional Romanesc

redactia@traditionalromanesc.ro

http://www.facebook.com/traditionalromanesc

tel: 0758105776

 

Oltenesc

S-aduce la cunostinta publica:

Se-nfiinta “Ghidul celor ce simt romaneste”.

E intaia gazeta de unde puteti afla despre bunatatile, mestesugurile dar si datinile fiecarei zone traditionale.

Aia care mestesugesc bunuri traditionale poa’ s-adauge pe nimica anunturi, ca lumea larga sa stie despre strachinile, blidele, lingurile da lemn, straiele autentice sau despre branza de burduf, carnatii trandafir si alte bunatati pe care ei inca le fac.

Aia de indragesc folclorul si datinile sunt invitati sa-si dea cu parerea despre obiceiuri pe care lumea larga nu le stie or le-a uitat. Scrieti-ne despre cum se face nunta la voi sau depre ce jocuri sunt doar in zona voastra.

Si la locurile frumoase pe unde calatorii si iubitorii de natura isi cauta linistea ne gandiram. Puteti afla de conacul cu flori pe prispa sau muntele la care faceau stramosii nostri plecaciuni.

Cauta despre toate astea pe www.traditionalromanesc.ro.

Doamne Ajuta,

 

Echipa Traditional Romanesc

redactia@traditionalromanesc.ro

http://www.facebook.com/traditionalromanesc

tel 0758105776

 

Ardelenesc

Sa aduse la conoscinta poblica:

S-o facut “Ghidu selor ce samt romanesce”.

Ii prima gazeta une poti gasi diespre bunataturile, mesceşugurile, da’ si dacinile fiecarii zone traditonale.

Ai ce fac bunuri traditonale po sa puna pa gratis anunturi pentru ca lumea sa scie diespre strachinile, blidiele, olele, lingurile da lemn, straiele popolare so diespre chita pa vatra, branza die burduf, carnati din casa, lictar (adeca magiun) si alce bunataturi se inca ei le fac.

Iubitorii da folclor si die datini sunt invitaţi sa zica obisieiuri pa care lumea larga nu le scie, o le-o uitat. Scrieti-nie diespre cum sa fase nunta la voi so diespre se jocori aflam doar pin locorile vostre.

Si la plaiurile mirifice pa undie drumeti si iubitorii die natura is cota liniscea ne-am ganit. Poteti gasi pensiunia cu flori pa prispa sau muncele une traiau mosii nosti si acu sa fac pelerinaje.

Pentru a afla daspre toate acestea intrati pe www.traditionalromanesc.ro.

Multam fain,

 

Echipa Traditional Romanesc

redactia@traditionalromanesc.ro

http://www.facebook.com/traditionalromanesc

tel: 0758105776

 

Moldovenesc

Si adusi la cunostinsa publici urmatoarili:

Azi, s-o infiintat “Ghidul selor ci simt romanesti”.  Prima gazeti di undi puteti afla dispri bunatatili, mestesugurili, dar si datinili fiecarii zoni traditionali.

Cii cari produc paini di casi ori majiun di pruni sau poali-n brau pot si adauji pi di jaba anunturi pentru ca lumea si afli dispri strachinili, blidili, lingurili di’ liemn, straili autentisi sau dispri branza di burduf, carnatii trandafir si alti bunatati ci ei inci li fac.

Iar iubitorii di folclor si di datini sunt invitati si propuni obiceiuri pi cari lumea largi nu li stii ori le-o uitat.

Tata lumea si ni scrii dispri cum si faci nunta la ei in sat sau dispri ci dansuri si cantisi putem afla din riejiunea lor.

Chiar si la locurili mirifisi pi undi drumetii si iubitorii di naturi isi cauti linistea ne-am gandit. Ori puteti gasi casa batraneaci cu muscati pi prispi sau muntili la cari faÅŸeu stramosii nostri pelerinaj.

Dar, pientru a afla dispri toati aistea, va invitam si intrati pi www.traditionalromanesc.ro

Multamiri,

 

Echipa Traditional Romanesc

redactia@traditionalromanesc.ro

http://www.facebook.com/traditionalromanesc

tel: 0758105776