Providerul de gazduire web influenteaza clasificarile in Google

Gazduire web de la Acip Hosting

Providerul de gazduire web influenteaza clasificarile in Google

Sunt sigur ca multi dintre noi nu dam prea mare importanta cand alegem  providerul de gazduire web. Criteriul dupa care multi facem selectia este in primul rand pretul cel mai mic, uitand sa vedem alte aspecte: cine este de fapt providerul respectiv, ce infrastructura detine, unde isi colocheaza serverele, ce site-uri sunt gazduite pe serverele lor, etc.

O sa fiti surprinsi  sa aflati ca locul unde dumneavoastra va gazduiti paginile web, influenteaza pozitionarea in motoarele de cautare cum ar fi Google, Yahoo, MSN, etc.  Alegerea providerului de gazduire potrivit pentru site-ul dumneavoastra este o decizie foarte importanta, iar daca o sa alegeti gazda in graba si dupa pretul cel mai mic o sa regretati asta mult timp.

De ce influenteaza serviciile de gazduire web clasificarea in Google?

Un prim factor care influenteaza clasificarea in motoarele de cautare este viteza cu care site-ul dumneavoastra poate fi citit de pe serverul respectiv.  Toate programele Spider ale motoarelor de cautare contin un cod TIME-OUT  care le opreste sa indexeze complet un site care se incarca lent.

Google in special urmareste o variabila numita timedout-queries_total, ceea ce inseamna ca o pagina web care se incarca greu sau cade frecvent are o calitate scazuta, iar aceasta nu este ridicata in clasificari.

Daca programele spider viziteaza pagina mea si serverul e offline?

Nimeni nu o sa stie cand programele Spider o sa vina sa va viziteza site-ul. De aceea nu o sa stim daca site-ul o sa fie indisponibil in momentul in care programele Spider ne viziteaza siteurile. Daca acestea vor fi indisponibile, varianta de care am vorbit mai devreme  timedout-queries_total, va creste ceea ce nu este bine pentru clasificarile site-ului.

Ca sa verificati timpii de disponibilitate a anumitor provideri de gazduire web puteti face lucrul acesta pe www.netcraft.com

Citeste tot articolul aici

Va dorim prosperitate in afacerile dumneavoastra online,

Echipa, Acip Hosting Romania