Protejarea suprafetelor metalice supuse la temperaturi inalte

In functie de utilitatea instalatiilor pe care le folosim, pentru a le prelungi perioada de exploatare si pentru a le asigura o functionare eficienta, dar si pentru aspectul acestora, este recomandata utilizarea unor acoperiri profesionale speciale. Daca in activitatea noastra avem de-a face cu instalatii supuse la temperaturi inalte, este nevoie de produse specifice care sa asigure protectia necesara pentru o exploatare eficienta. Dupa principiul conform  caruia este mai bine sa previi decat sa combati, o intretinere specializata a instalatiilor supuse actiunii unor factori extremi, cum ar fi cea a temperaturilor ridicate, utilizarea unei vopsele termorezistente siliconice ajuta la prevenirea degradarii instalatiilor, prelungindu-le perioada de exploatare.

O varianta viabila propusa de Romtehnochim, sub marca EMEX, este Vopseaua Siliconica Termorezistenta ”Emex TRS 400”, o solutie profesionala pe baza de rasini siliconice, pigmenti, solventi organici si aditivi speciali, care asigura un rezultat final de calitate superioara, cu durabilitate sporita. Proprietatile fizice si chimice ale acestui produs asigura o aderenta superioara, o putere mare de acoperire, ce reduce semnificativ consumul de produs in momentul aplicarii si timp de uscare foarte scurt sub actiunea temperaturilor inalte. Odata aplicat si uscat, produsul va da dovada de un grad superior de duritate, dar si de o durabilitate peste medie, asigurand protectia instalatiilor supuse la tempraturi de pana la 400 – 700°C.
Vopseaua este recomandata pentru acoperirea, decorarea si protectia elementelor de otel si fonta supuse fie temporar, fie continuu, actiunii temperaturilor inalte. Instalatiile pe care solutia da dovada de eficienta maxima sunt elementele industriale de evacuare a gazelor, cuptoare industriale, dar si tevi sau tobe de esapament pentru autoturisme.

Ca specificatii de aplicare, este nevoie de un tratament special al suprafetei doar in cazul in care aceasta a fost acoperita cu un alt strat de vopsea, fiind necesara inlaturarea acestuia, de regula prin sablare. Procesul poate fi realizat si in mod clasic, prin razuire, ardere cu lampa de benzina sau folosind o solutie chimica special creata pentru decapare, cum ar fi “Emex CM Cleaner”, sau Decapant Ecologic “Emex PC Eco”, urmata de periere mecanica, asfel inca suprafata sa prezinte conditiile unei aderente sporite a vopselei.

De asemenea trebuie sa ne asiguram ca suprafata nu prezinta praf sau urme de grasime, elemente care dauneaza aderentei.

Pentru a obtine rezultate optime, este recomandata aplicarea unui prim strat de grund siliconic termorezistent ale carui caracteristici favorizeaza manifestarea in cele mai bune conditii ale proprietatilor vopselei.
Specialistii EMEX va stau la dispozitie atat pe pagina dedicat de Facebook, dar si pe Blog.