Promovarea eficienta a unui anunt gratuit folosind retelele de socializare

Internetul a evoluat atat de mult incat posibilitatile de a ne promova prin intermediul lui sunt imense. Pe de alta parte nimic nu e mai eficient decat postarea unui anunt gratuit pe un site specializat precum chilipirim.ro.

Daca vreti sa maximizati potentialul unui anunt prin cresterea numarului de vizualizari trebuie sa luati in calcul distribuirea lui pe retelele de socializare dar asta numai dupa ce il publicati aici.

Ce se intampla cand postati anuntul doar pe retelele de socializare. Daca va puneti o astfel de intrebare raspunsul nu va fi unul satisfacator. Chiar daca postati mesajul in grupuri dedicate acestui scop efectul nu se poate compara cu cel avut de o postare pe un site de anunturi.

Explicatia e cat se poate de simpla. Pe astfel de grupuri apar zilnic zeci de mesaje care nu fac altceva decat sa limiteze posibilitatea ca mesajul vostru sa fie vizibil un timp indelungat. In plus, nu toata lumea are acces in astfel de grupuri. Un cumparator care vrea sa achizitioneze un pat la mana a doua, de exemplu, va avea mult de cautat pentru ca anunturile nu sunt sortate pe categorii.

Paradoxal, cu cat un grup este mai mare cu atat efectul avut de anuntul publicat va fi limitat pe termen lung pentru ca vor fi foarte multi cei care vor posta alte anunturi si il vor face nevazut pe al vostru in foarte scurt timp.

Asadar, e bine sa ignoram retelele de socializare!? Raspunsul este categoric NU insa trebuie nuantat dar vom face asta dupa ce vom explica avantajele publicarii unui anunt pe chilipirim.ro in defavoarea grupurilor de pe Facebook.

Chilipirim.ro are sectiuni dedicate fiecarei categorii de produse scoase la vanzare. Cumparatorul nu va fi nevoit sa caute prea mult un anumit produs printre alte produse extrem de diverse. Ii va lua doar cateva minute pentru a gasi ce cauta. De asemenea, anunturile odata postate nu vor fi sterse si pot fi vizibile tot timpul la fel ca in momentul postarii.

Pe site-ul nostru cumparatorii au posibilitatea sa isi aleaga limitele de pret, marca produsului si alte detalii relevante, mai multe aici. In egala masura o parte din anunturile publicate sunt indexate de motoarele de cautare iar potentialii clienti pot ajunge la anunt doar cautand pe Google produsul respectiv. Acest lucru nu se intampla in cazul retelelor de socializare.

Cum folosim retelele de socializare. Spuneam ca nu trebuie sa le ignoram desi ele au un impact pe termen scurt. Cu toate acestea nu trebuie sa ne rezumam doar la ele si am explicat de ce. Ideal ar fi sa postati anuntul pe un site dedicat acestui scop, cum este chilipirim.ro, apoi sa distribuiti pagina in cat mai multe grupuri si in cat mai multe medii din online. Vom explica si de ce.

Daca postati anuntul pe retelele de socializare, inevitabil cineva il va vedea. Daca potentialul cumparator va dori sa va contacteze imediat atunci pot fi suficiente si retelele de socializare. Din experienta am observat ca acest lucru nu se intampla foarte des. De regula, un cumparator care vede un anunt va amana momentul pana la care se decide sa il contacteze pe proprietar. Face asta in speranta ca in viitorul apropiat va gasi ceva mai bun, atat ca si calitate cat si ca pret.

Daca va dori sa revina peste cateva ore asupra anuntului de pe grupurile din Facebook se va afla, cel mai probabil, in doua situatii. Daca anuntul este postat direct, e posibil sa nu il mai gaseasca si am explicat de ce. Sansele de a nu mai tine minte cine a postat mesajul sunt mari si astfel nu va va mai putea contacta.

In cazul in care mesajul este distribuit de pe chilipirim.ro, cel care va dori sa va cumpere produsul, chiar daca nu va mai tine minte numele dumeavoastra va retine site-ul pe care se afla anuntul, pentru ca e mai usor de retinut, prin prisma faptului ca e mai des intalnit. Sansele de a va contacta cresc considerabil.