Proiectul “Calatorie educativa in lumea satului” continua intalnirile educationale

Proiectul “Calatorie educativa in lumea satului” continua intalnirile educationale alaturi de copiii din Varasti si Bucuresti, vineri si sambata, 7 si 8 octombrie 2011. Proiectul “Calatorie educativa in lumea satului” apartine Asociatiei Lume Buna si este finantat  cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret In Actiune, Sub-actiunea 1.2. “Initiative ale tinerilor”.

Larisa Popescu este initiatorul si coordonatorul proiectului si are alaturi de ea 15 voluntari ce se implica activ in implementarea proiectului. Beneficiarii proiectului sunt 60 de copii cu varste intre 6 si 11 ani: 30 copii provenind din mediul rural – de la scoala din comuna Varasti – si 30 de copii din mediul urban –de la Scoala nr. 98, din sector 4, Bucuresti.

Vineri, 7 octombrie, voluntarii implicati in proiect vor dedica copiilor de la scoala primara din comuna Varasti  un nou program educativ si, pentru ca vremea ne surade, acesta se va desfasura tot in aer liber. Activitatile voluntarilor au la baza animatia socio-educativa, asadar comuna va rasuna de rasetele copiilor provocate de joculete si voie buna.

Daca pe 24 septembrie au mers in excursia in satul Varasti elevii selectati din clasele intai si a 3-a de la scoala 98 din Bucuresti,  sambata aceasta, 8 octombrie, a venit randul elevilor din clasele a 2-a si a 4-a  sa se bucure de un frumos program educativ – de o serie de activitati de educatie prin joc in lumea satului.

Programul educativ din cadrul proiectului “Calatorie educativa in lumea satului” este orientat catre incurajarea  creativitatii si a spiritului de echipa, oferind copiilor noi forme de invatare prin joc. In cadrul programului sunt incluse si elemente de educatie prin care copiii sa afle despre traditii si obiceiuri din satul Varasti.

Acest proiect se doreste a fi un prim pas – un proiect pilot -  in domeniul educatiei non-formale la sat – urmand ca implementarea lui la nivel national sa faca posibil accesul cat mai multor copii din mediile urban-rural la o forma atractiva de educatie prin joc.

Partener  media:  Calificativ.ro

Date de contact: Loredana Spita, voluntar Lume Buna
loredana.spita@lumebuna.ro
0726 466 333
Intra si pe grupul facebook Calatorie educativa in lumea satului