Proiectul ”Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC” a primit trofeul ”Black Sea – Danubian Social & Economic Innovator”

JCI Romania a primit, pentru proiectul ”Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC”, trofeul ”Black Sea – Danubian Social & Economic Innovator” din partea EUROLINK – Casa Europei. Ceremonia de decernare a avut loc in cadrul Forumului “Confluente strategice intre Marea Neagra si Dunare: poarta catre noi oportunitati de investitii inovative”, desfasurat in data de 17 mai 2012 la Palatul Parlamentului, cu ocazia Zilei Maritime Europene in Romania, sub egida Comisiei Europene – DG MARE in parteneriat cu Biroul Coordonatorului National pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunarii – MAE.

Criteriile care au stat la baza selectiei participantilor si decernarii premiilor au vizat in principal amploarea, rezultatele si impactul proiectelor, implicarea partenerilor si caracterul de inovatie, reflectat in noile tehnologii utilizate in implementarea acestora.

”La inscrierea proiectului in competitie am mizat pe capacitatea demonstrata a Retelei Sociale RSC de a aduce impreuna actori din sfera marilor corporatii si ONG-uri, alaturi de reprezentanti ai partenerilor sociali, camerelor de comert, asociatiior de IMM-uri si comitetelor sectoriale intr-un efort comun de sustinere si promovare a initiativelor cu impact social si de mediu, pentru ca economia si societatea romaneasca in ansamblul ei sa se dezvolte durabil. Multumim pe aceasta cale partenerilor nostri: Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Asociatiei ”Institutul pentru Politici Sociale”, precum si partenerilor din Retea, pentru sprijinul si implicarea in atingerea obiectivelor noastre. Distinctia primita astazi de JCI Romania apartine de fapt Retelei RSC si celor care o compun si este o confirmare in plus ca era necesar un asemenea demers, ceea ce ne onoreaza si ne responsabilizeaza in egala masura, atat ca organizatie, cat si ca indivizi”, a declarat Rodica Lupu, Program Development Chairman, JCI Europe, Manager de Proiect.

Printre participantii la eveniment s-au numarat reprezentanti din Parlamentul European si Ministerul Afacerilor Externe, membri din conducerea Biroul Coordonatorului National pentru Stategia UE pentru Regiunea Dunarii, oficiali din cadrul Fortelor Navale Romane, Academiei Romane, Institutului Aspen Romania si Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri (FNTM).

***

EUROLINK – Casa Europei, organizatie neguvernamentala fondata in martie 1997, a initiat si realizat numeroase proiecte la nivel european si national in favoarea sprjinirii integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si a europenizarii societatii romanesti prin promovarea unor parteneriate corporative pragmatice si a unei cetateniei europene active. EUROLINK a creat, printre altele, Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii, pe care a afiliat-o la Consiliul Consultativ al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (Ministerul Afacerilor Externe) si coordoneaza, in cadrul acesteia, Grupul de Actiune ”Marea Neagra”.

Proiectul ”Actionam responsabil! – Reteaua Sociala RSC” este implementat de Federatia Junior Chamber International Romania in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Asociatia ”Institutul pentru Politici Sociale” si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operatioanl Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul www.actionamresponsabil.ro.