Proiectul “5Licee 5Muzee” Editia a III-a la final. Va invitam la Muzeul National al Satului pentru a afla castigatorii

ECDL ROMANIA, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti au onoarea de a va invita sa participati la conferinta de final a celei de a treia editii a Proiectului “5 Licee 5 Muzee” ce va avea loc miercuri, 26 mai 2010 incepand cu ora 11:00 la Muzeul National al Satului.

ECDL ROMANIA impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti au lansat in anul 2008 proiectul “5 Licee 5 Muzee”, un program educational dedicat elevilor de liceu, prin care s-a dorit incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale prin initierea unei serii de vizite la cateva muzee din Bucuresti si generarea unui concurs intre elevii din 5 licee din capitala.

Succesul proiectului a facut posibila cea de a treia editie a programului si deja pregateste editia a IV-a.

Cei 250 de tineri care au vizitat gratuit 5 muzee din Bucuresti au fost provocati si la un concurs online de cultura generala pe tematica vizitelor respective, accesand site-ul ECDL ROMANIA

 ( www.ecdl.org.ro) unde au completat chestionarele ce au facut obiectul concursului “5 Licee 5 Muzee”.  Premierea noilor grupe de elevi, care si-au testat cunostintele acumulate in urma vizitelor la muzeele participante la program va avea loc in cadrul conferintei din data de 26 iunie a.c. care va marca sfarsitul acestei editii a programului. Evenimentul se va desfasura in una din gospodariile de la Muzeul National al Satului din Bucuresti incepand cu ora 11:00.

 

In cea de a treia editie a proiectului au fost implicati 250 de elevi din alte 5 licee participante la proiect:

Liceul Bilingv “Miguel de Cervantes”

Liceul “Marin Preda”

Liceul Teoretic “Ion Barbu”

Colegiul Tehnic “Costin Nenitescu”

Colegiul National “Gheorghe Lazar”

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei noastre de a participa la proiect sunt:

Muzeul de Arta veche Apuseana “ Ing. Dumitru Minovici “

Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti

Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida

Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”

Muzeul National Militar

La evenimentul din 26 mai a.c. vor participa profesorii coordonatori si elevii din liceele participante in  proiect, dar si reprezentanti ai celor 5 muzee implicate. Alaturi de acestia vor fi prezenti si reprezentanti din partea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si  Directiei Invatamant a Primariei Municipiului Bucuresti impreuna cu echipa ECDL ROMANIA.

Atmosfera de sarbatoare va fi asigurata de Grupul de Dansuri Populare “Garofitele” si grupul diversitate “Prieteni, Colegi, impreuna mereu” de la Scoala 135 “Stefan cel Mare” din Capitala impreuna cu elevul Alexandru Patrascu de la  Gr. Sc. Ind. “Dimitrie Gusti” Bucuresti.

Evenimentul va fi incheiat de Corul Cameral Kalev din Tallin, Estonia.
Va asteptam cu mult interes miercuri, 26 iunie 2010, incepand cu ora 11:00 la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Capitala.

 

 

 

 

ECDL ROMANIA

 

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

 

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

 

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

 

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

 

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.com, www.equalskills.ro.