SysCAD Solutions S.r.l în parteneriat cu Spectra Precision a implementat sistemul national de proiectie pentru măsurătorile GPS în timp real

 

 

 

 

 

SysCAD Solutions S.R.L în colaborare cu Spectra Precision – divizie a Trimble Ltd, a implementat cu succes sistemul naÅ£ional de proiectie Stereografic 1970 in conformitate cu specificatiile transmise de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

 

Pe baza specificaţiilor transmise de ANCPI, firma SysCAD Solutions împreună cu Spectra Precision a dezvoltat o soluţie de implementare a Sistemului Stereo 70 atât în software-ul pentru teren Spectra Precision Field Surveyor, cât şi în software-ul de procesare şi compensare date GPS Spectra Precision Survey Office.

SysCAD Solutions S.R.L, distribuitor unic în România al echipamentelor Spectra Precision, a efectuat testarea ÅŸi validarea soluÅ£iei implementate de partenerul Spectra Precision. Rezultatele sunt similare cu cele obÅ£inute prin transcalcul utilizând software-ul Transdat – singurul software oficial implementat de către ANCPI pentru transformarea de coordonate din sistemul ETRS89 în sistemul Stereo 70.

Începând cu luna Noiembrie 2009, SysCAD Solutions S.R.L devine astfel prima companie din România care oferă tuturor utilizatorilor soluţii GPS capabile de a determina în timp real coordonatele punctelor în Sistemul Naţional Stereografic 1970 prin utilizarea echipamentelor GPS Spectra Precision.

Astfel utilizatorii Spectra Precision sunt primii in Romania care pot efectua măsurători GPS în timp real, utilizând reţeaua ROMPOS, în mod VRS sau Single Station, obţinând coordonatele punctelor direct în Sistemul Stereografic 1970.

Spectra Precision este divizie a companiei Trimble Ltd USA, fiind una dintre cele mai importante companii producătoare de echipamente pentru măsurători topografice şi cadastru din lume, punând la dispoziţia utilizatorilor echipamente precum staţii totale, sisteme GPS, nivele laser pentru construcţii, etc. Pentru mai multe informaţii puteti vizita site-ul www.cadsolutions.ro