Proiectele de informatizare dezvoltate in Romania sunt modele de succes la nivel international

Trei proiecte de anvergura ale companiei SIVECO Romania sunt selectate in finala prestigioasei competitii European IT Excellence Awards

Bucuresti, 25 aprilie 2012 – Juriul prestigioasei competitii IT Excellence Awards –confirma inca o data faptul ca SIVECO Romania promoveaza excelenta in realizarea de proiecte de informatizare.
Anul acesta liderul caselor romanesti de software intra in marea finala a competitiei European IT Excellence Awards 2012 cu trei proiecte informatice cu un mare impact social, implementate pentru Primaria Chisinau, Autoritatea Nationala a Vamilor din Romania si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).
“Cele cinci nominalizari primite din partea IT Europa ne onoreaza si ne confirma statutul de integrator recunoscut la nivel european. Suntem bucurosi ca proiectele noastre genereaza progres sustenabil la nivelul comunitatilor si societatii in ansamblu, iar acest lucru este recunoscut si apreciat in primul rand de beneficiari, dar si de organizatiile acreditate din industria IT”, declara Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.
Proiectul de implementare a sistemului de gestiune a documentelor si fluxurilor de lucru, SIVADOC, implementat la Primaria Chisinau, este finalist la categoriile „Proiecte Guvernamentale – Solutii care vizeaza implicarea cetatenilor” si „Proiecte Guvernamentale – Solutii IT inovative”. Aceasta solutie informatica a contribuit la cresterea flexibilitatii si eficientizarii fluxului de documente din cadrul institutiei si implicit la oferirea de servicii publice mai bune pentru cetateni.
In cursa pentru marele premiu oferit la categoriile „Proiecte Guvernamentale – Solutii de management al informatiilor” si „Proiecte Guvernamentale – Solutii IT inovative” a fost selectat si proiectul „Asistenta tehnica pentru implementarea Sistemului Informational AntiDroguri”, implementat pentru Autoritatea Nationala a Vamilor din Romania, in acord cu Strategia Nationala Antidrog. Cu ajutorul acestui sistem informatic a fost facilitat si imbunatatit schimbul electronic de informatii in cadrul activitatilor de combatere a consumului de droguri.
Proiectul de implementare a unui sistem informatic integrat – suport pentru managementul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a fost la randul sau nominalizat ca finalist in cadrul categoriei „Proiecte Guvernamentale – Solutii IT inovative”. Solutia informatica oferita de SIVECO Romania a facilitat modernizarea proceselor informationale interne si a oferit institutiei un suport optim pentru colectarea, analiza si monitorizarea indicatorilor de mediu.
“Este o onoare ca am intrat in competitie directa cu cei mai mari jucatori din IT-ul european. Nominalizarile facute de catre juriul European IT Excellence Awards reconfirma calitatea produselor noastre informatice si profesionalismul specialistilor romani din IT. Ne dorim sa castigam premii de prestigiu pentru industria IT din Romania”, a declarat Florin Ilia, Vice-presedinte SIVECO Romania.
“Juriul a fost impresionat de calitatea tuturor aplicatiilor si de efortul evident care a fost depus de catre participanti pentru pregatirea acestora. In fiecare an suntem incurajati de entuziasmul extraordinar pe care il intalnim la participanti pentru un astfel de eveniment “, a declarat John Chapman, Director Editorial la IT Europa.
European IT Excellence Awards este una dintre cele mai prestigioase competitii europene care selecteaza si recompenseaza in fiecare an producatorii si distribuitorii de software cu performante in dezvoltarea si livrarea de produse informatice.
Gala European IT Excellence Awards 2012 a selectat in etapa finala 49 de companii din 17 tari europene. Castigatorii competitiei vor fi anuntati in cadrul Galei Premiilor de Excelenta IT Europa, de la Hotel Sheraton Park Lane, ce se va desfasura la Londra pe 30 mai 2012.

In anul 2011 SIVECO Romania a intrat in Marea Finala European IT Excellence Awards 2011 cu doua implementari de succes ale solutiilor sale informatice: SIVECO Applications 2011 la GRIRO si eCustoms la Autoritatea Nationala a Vamilor.

De-a lungul celor 20 de ani de activitate, SIVECO Romania a fost recompensata cu peste 140 de recunoasteri si premii internationale, ce atesta calitatea produselor si serviciilor sale si implicarea in proiecte cu impact major la nivel economic si social.