Proiect Mentoring – Habitat for Humanity Pitesti a finalizat un nou proiect adresat copiilor defavorizati

Pitesti, 13 iunie 2010

Asociatia Habitat for Humanity Pitesti a finalizat duminica, 13 iunie 2010 un proiect de Mentoring desfasurat pe parcursul a 8 luni in parteneriat cu Universitatea Pitesti si Centrul de Copii Gavana –Pitesti, cu suprijin financiar din partea Ambasadei S.U.A. la Bucuresti.

In cadrul proiectului, 30 de copii defavorizati de la Centrul de Copii Gavana- Pitesti  au primit un “frate”sau o “sora” mai mare, fiecare din ei fiind grupati cu unul din studentii voluntari in acest proiect.  

Pe parcursul celor 8 luni fiecare student a incercat sa ofere copiilor atat sprijin la activitatile scolare cat si noi variante educative de petrecere a timpului liber si socializare.

Habitat for Humanity Pitesti este la al doilea proiect de acest tip, primul fiind derulat in anul 2008, cu rezultate foarte bune asupra copiilor si studentilor ce au participat la program.

“Acest proiect a fost o sansa unica pentru mine. Am putut ajuta un copil doar cu simpla prezenta. Faptul ca le esti alaturi este foarte important pentru ei” ne-a declarat Cristina Giura, unul din mentorii voluntari in acest proiect, studenta in cadrul Facultatii de Asistenta Sociala din Universitatea Pitesti.

Proiectul a implicat activitati de grup: vizita la gradina zoologica, la muzeu, la planetarium si activitati individuale ale studentilor voluntari cu copii, de la simple plimbari in parc pana la sprijin pentru activitatile scolare.

La finalul Proiectului de Mentoring derulat de Habitat for Humanity Pitesti copii si mentorii au participat pentru trei zile la o tabara montana unde au fost implicati in diverse programe educative si distractive, de la calaria de ponei, la tras cu arcul, tiroliana si jocuri de grup, experiente unice pentru acesti copii defavorizati.

Cristian Alecse, Directorul executiv al Habitat for Humanity Pitesti a declarat: “Ne dorim sa continuam acest tip de proiecte si pe viitor. Deja aceasta a fost a doua editie a programului de Mentoring si am vazut clar ca este nevoie de acest tip de programe atat pentru dezvoltarea copiilor din centrele de copii, cat si pentru formarea viitorilor lucratori in asistenta sociala, acum inca studenti. Feedback-ul primit atat de la partenerii nostril institutionali dar in special de la copii si voluntari a fost peste asteptari. Acest tip de activitati completeaza activitatea de baza a organizatiei noastre, ce consta in construirea si renovarea de locuinte pentru familiile in nevoie. Prin aceste proiecte noi dorim sa dam copiilor devavorizati o sansa la o viata si o dezvoltare normala.”

 Pentru mai multe informatii puteti accesa www.habiteen.net si www.habitatpitesti.ro .

Habitat for Humanity este o asociatie non-profit dedicata eliminarii conditiilor improprii de locuit si lipsei de adapost din întreaga lume. Materialele si banii provin din donatii iar munca este facuta cu voluntari. Cei care beneficiaza de ajutorul Habitat pentru a avea o locuinta trebuie sa munceasca la constructia casei lor si a celorlalti aflati în nevoie.Locuintele Habitat sunt simple, decente si sanatoase dar mai ales usor de construit.

Mai mult de 1600 de familii din România au beneficiat pîna acum de sprijinul asociatiei Habitat for Humanity.

Contact:
Cristian ALECSE, Director executiv Habitat for Humanity Pitesti
0740235545
cristian.alecse@habitat.ro