Programul “Pilula Zero”, un nou brand in educatie

logo_nou

12.00-14.00, 14 octombrie 2009, Iasi, Ateneul Tatarasi

Programul “Pilula Zero”, primul proiect de CSR de anvergura din Romania, isi incepe activitatile
din tara. Astfel, in data de 14 octombrie, echipa “Pilula Zero” se va afla la Iasi, pentru a fi alaturi de
ieseni cu ocazia sarbatoririi zilelor orasului.

Programul “Pilula Zero”, demarat de Asociatia Proiectelor pentru Tineret (APPT) si SC Hint Advertising SRL, este un program de masa, ce da posibilitatea tuturor tinerilor sa acceseze informatii din aria educatiei, formarii profesionale, dar si a codului muncii.
Beneficiarii acestui proiect indraznet sunt tinerii cu varste cuprinse intre 14 ani si 25 de ani care se lovesc de multiple greutati atunci cand ies de pe portile scolilor si ajung in piata muncii, tocmai din cauza lipsei unui canal de comunicare intre sistemul educational si mediul de afaceri.
Un alt grup de beneficiari al programului “Pilula Zero” este cel al angajatorilor, care vor putea urmari dezvoltarea profesionala si personala a tinerilor, utilizand “Pilula Zero” ca modalitate de comunicare cu acestia.
Programul “Pilula Zero” se bazeaza pe orientarea profesionala, pe educarea si informarea tinerilor in doua medii: mediul real – reprezentand conferinte, seminarii, traininguri, workshopuri, simpozioane pe teme de dezvoltare profesionala si personala a tinerilor, concursuri, targuri educationale si de
joburi, si mediul online care se materializeaza sub forma unui portal ce contine informatii necesare in procesul de dezvoltare profesionala si personala.
Obiectivele acestui program sunt cre.terea numarului de tineri ce isi aleg cariera în functie de aptitudinile pe care le au, dar si de cerintele pietei muncii, cresterea nivelului de pregatire profesionala a tinerilor, cresterea gradului de implicare sociala a viitoarelor generatii, imbunatatirea accesului la educatie al grupurilor dezavantajate (cu focalizare pe rromi si pe copiii cu dizabilitati) promovarea educatiei incluzive, combaterea excluziunii sociale si a marginalizarii si respectarea drepturilor omului si a sanselor egale la educatie.

Pentru o mai buna dezvoltare a acestui proiect s-au ales sapte centre universitare (Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Timisoara), centre-pilot care vor deveni piloni in diseminarea de informatii catre toate zonele de pe teritoriul Romaniei. La nivelul celor sapte centre pilot, vor
participa, in primul an, un numar total de 50.000 de tineri, preconizand, ca in anii urmatori, sa se ajunga la 100.000 de tineri anual.

In forma de inceput” Pilula Zero” se va desfasura ca un program national, avand ca obiectiv de viitor extinderea la nivel european si chiar global, si va putea fi accesat on-line la adresa www.pilulazero.ro.

Raluca MARINESCU 0722216870

raluca.marinescu@pilulazero.ro

Miruna MINCULESCU 0726.156.009
miruna.minculescu@pilulazero.ro 

Http://blog.pilulazero.ro