Profesorii invata noi metode de pedagogie

Competentele dobandite de cadrele didactice ii ajuta pe elevi sa fie mai bine pregatiti 

Profesorii care integreaza tehnologia IT&C in procesul de educatie ajuta elevii sa-si dezvolte competentele de gandire si invatare. Acest rezultat asteptat si dorit deopotriva de profesori, elevi si parinti, este posibil gratie programului „Modalitati de consolidare a carierei in societatea bazata pe cunoastere in regiunea B-IF”, aflat in cea de-a 11 luna de implementare. 

Proiectul “Instruirea in societatea cunoasterii”, dezvoltat de SIVECO Romania, se adreseaza cadrelor didactice din judetele Bucuresti si Ilfov, din invatamantul primar, secundar si profesional tehnic, care doresc sa isi imbunatateasca nivelul cunostintelor, deprinderilor si competentelor specifice. 

Cuvintele cheie care stau la baza acestui program de formare continua sunt instruirea diferentiata, wiki, blog, noi tehnologii de comunicare. Participantii inscrisi in program deprind multiplele avantaje ale utilizarii computerului si internetului, ca instrumente de cercetare, comunicare si dezvoltare a creativitatii elevilor. 

La finalul fiecarei sesiuni de formare din cadrul proiectului, cadrele didactice sunt evaluate de membrii echipelor Partenerilor, cat si de inspectorii Centrului National de Formare a Personalului din Invatamantul Preuniversitar. Fiecare cadru didactic promovat primeste un atestat profesional de 25 de credite transferabile. Atestatele profesionale sunt eliberate de catre SIVECO Romania, in calitate de furnizor de program de formare continua. 

Programul a inceput in aprilie 2009 si se va incheia martie 2011, fiind finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POS DRU 2007-2013, cu sprijinul partenerilor de la Casele Corpului Didactic din Bucuresti si Ilfov.