Profesorii din Regiunea Sud Muntenia isi dezvolta cariera

Cursantii au urmat timp de patru luni programul “Instruirea in societatea cunoasterii” 

Profesorii din Ialomita, Calarasi, Teleorman, Dambovita, Prahova si Giurgiu care au participat la programul “Progresul carierei didactice in societatea cunoasterii adaptat la regiunea Sud Muntenia” intra in evaluarea finala. Pe parcursul celor 4 luni de formare, cele 225 de cadre didactice participante la curs au invatat sa profite de multiplele avantaje ale utilizarii computerelor si internetului ca instrumente de cercetare, comunicare si dezvoltare a creativitatii elevilor. 

Cursantii provin atat din mediul urban, cat si din mediul rural, din invatamantul primar, secundar inferior, secundar superior si profesional tehnic. Acestia sunt impartiti in 15 grupe in cadrul celor 6 judete implicate in proiect. 

Cunostintele dobandite de-a lungul programului de formare cu ajutorul celor 15 experti in formare vor ajuta profesorii sa comunice mai bine cu elevii, sa le dezvolte capacitatile de gandire si invatare, sa foloseasca la ore avantajele tehnologiei informatiei. 

Obiectivele specifice ale programului de formare continua “Progresul carierei didactice in societatea cunoasterii adaptat la regiunea S Muntenia”, aflat in cea de-a 11 luna de implementare, sunt formarea si certificarea a 900 de cadre didactice in vederea implementarii cursului „Instruirea in societatea cunoasterii”, tiparirea suportului de curs pentru cadrele didactice participante la formare, asigurarea calitatii programului de formare a cadrelor didactice, dezvoltarea oportunitatilor de cariera pentru dascalii din grupul tinta. 

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, 01 aprilie 2009 – 31 martie 2011. 

Proiectul, al carui beneficiar este compania SIVECO Romania, este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POS DRU 2007-2013.