Prof. Alexandru Petricica: Cartile GRAMATICA LIMBII ROMANE PENTRU EXAMENE, apreciate de elevi la admiterea la drept si politie!

Am stiut dintotdeauna ca vocatia mea este sa fiu profesor de limba si literatura romana. Mi-am urmat visul si am absolvit Facultatea de Filologie. Apoi am promovat toate gradele didactice si, in fiecare moment al carierei mele de profesor, am ramas credincios pasiunii mele – gramatica.
Aceasta pasiune s-a concretizat prin publicarea cartilor GRAMATICA LIMBII ROMANE PENTRU EXAMENE, volumul 1, NOÅ¢IUNI TEORETICE. EXERCITII APLICATIVE. GRILE COMENTATE si volumul 2, 1500 GRILE TEMATICE EXPLICATE SI COMENTATE.
Am satisfactia ca, prin cartile mele, ajut fiecare elev  sa treaca cu succes poate de cel mai important examen din viata cuiva: cel de admitere la facultate.
Mai jos sunt doar cativa din nenumaratii tineri pe care cartile mele de gramatica pentru examene i-au ajutat sa intre la facultatile pe care si le-au dorit, fie ca e vorba de Facultatea de Drept, de Academia de Politie, de scolile de politie sau de cele de jandarmi si agenti de penitenciare.

ANDRA ILIE – Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept, admisa cu nota 9,42
“Un ajutor eficient, un sprijin desavarsit in acumularea unor cunostinte corecte si sistematizate; un prieten care ne tine de urat pe parcursul unui drum pavat cu multa rabdare , concentrare si staruinta.
Toate aceste simple cuvinte sunt printre putinele care pot descrie atat importanta acestor carti, cat si facilitatea pe care ne-o ofera.”

COSMIN MOREGA – Academia de Politie, anul I
“Am obtinut o nota mare la examenul de gramatica (9,20) datorita faptului ca m-am pregatit dupa cartile domnului prof. Alexandru Petricica. Sunt singurele care acopera in detaliu toata materia necesara pentru concursurile de admitere.  Am colegi din Academia de Politie din Moldova, Banat si din alte zone ale tarii care s-au pregatit dupa ele.”

LUCIAN SURDU – Academia de Politie, anul III
“ Consider ca aceste carti mi-au deschis calea spre formarea mea profesionala, datorita lor am reusit sa-mi implinesc visul. Sunt carti cu notiuni precise, corect exprimate, cu exercitii aplicative care, studiate atent, duc la un final fericit.”
CIPRIAN BALASOIU – Academia de Politie, admis cu nota 9,90
“Cartile domnului prof. A. Petricica sunt de un real folos pentru cei ce doresc sa sustina examenul de admitere la Academia de Politie, la Drept sau la Scolile de Agenti de Politie, datorita structurii complexe si variate a informatiilor, datorita multitudinii exercitiilor aplicative care corespund exigentelor si standardelor academice.
Din postura celui care a sustinut examen la Academia de Politie cu nota la gramatica de 9,90, marturisesc sincer ca cele doua volume ale d-lui Petricica au fost ca o busola in formarea mea intelectuala.”

VICTOR CONSTANTINESCU – Academia de Politie, admis cu nota 10
“Pentru examenul de admitere m-am pregatit dupa cartile d-lui prof. Petricica si la examenul de gramatica am obtinut nota 10.
Atat cartea de teorie, cat si cea de grile tematice sunt foarte bune, notiunile sunt explicate pe intelesul candidatilor, au variantele comentate, iar grilele tematice si cele complexe sunt excelente pentru fixarea cunostintelor, toate punand accent pe dificultatile care apar in analiza gramaticala.
Recomand aceste carti tuturor celor care dau examen la gramatica.”

RAZVAN SURDU – Scoala de Agenti de Politie Campina, anul I
“Am reusit la examen cu o medie apreciabila, mai ales la gramatica, datorita celor doua carti dupa care m-am pregatit ale domnului prof. Petricica.
Prima carte, cea de teorie, este foarte bine explicata, cu numeroase exemple si, ceea ce este de remarcat, are toate dificultatile subliniate cu N.B. -uri si asteriscuri, pentru a atrage atentia si a le retine. Orice problema de gramatica se gaseste in aceasta carte.
Cea de-a doua carte are grile selectate pentru fiecare capitol, cu raspunsurile explicate in asa fel incat sa poti vedea unde ai gresit.
Sunt carti foarte bune si ii indemn pe toti candidatii sa le foloseasca.”

LARISA BALASA – Scoala de Agenti de Penitenciare, anul I
“Din 72 de grile date la gramatica am realizat 70 si astfel am fost declarata “admisa”. Rezolvand cele 1500 de grile, plus pe cele din “Notiuni teoretice”, mi-am putut insusi intreaga materie ceruta la examen.”

VIRGIL DOBRE – Scoala de Agenti de Penitenciare Targu Ocna, absolvent 2011
“Pentru admiterea la examen, eu si mai multi colegi ne-am pregatit dupa cartile d-lui prof. Petricica si am avut succes din prima incercare. Cele doua carti sunt extraordinare ! Iti pun la dispozitie tot materialul necesar, pe intelesul tuturor si, cu un efort sustinut, poti merge la examen cu fruntea sus.“

Am convingerea ca, impreuna, putem sa transformam studiul gramaticii intr-o pasiune. Si sunt sigur ca daca fiecare elev se pregateste serios, va lua cu nota mare examenul de gramatica de la admiterea la drept, politie sau scolile de jandarmi si agenti de penitenciare.

Fostii elevi care acum sunt studenti multumita cartilor mele sunt dovada vie ca se poate.
Am pregatit pe site-ul http://www.grile-gramatica.ro// informatii si materiale pe newsletter pentru a usura elevilor pregatirea pentru examenul de gramatica.

DESPRE CARTE    
Cartile “GRAMATICA LIMBII ROMANE PENTRU EXAMENE” sunt rezultatul unei indelungate activitati la catedra, a unei munci pasionate in domeniul limbii romane si se adreseaza elevilor – si nu numai – care se pregatesc pentru liceu (clasele V-VIII), bacalaureat si admiterea la Facultatea de Drept, la Academia de Politie, la scolile de politie si la cele de jandarmi sau de agenti de penitenciare.
Primul volum, NOÅ¢IUNI TEORETICE. EXERCITII APLICATIVE. GRILE COMENTATE, cuprinde 4 capitole si anume: FONETICA, VOCABULARUL, MORFOLOGIA si SINTAXA, fiecare capitol cu sublinieri de diferite feluri, pentru a scoate in relief notiunile importante, precum si 50 de grile specifice capitolului respectiv, cu una, doua sau trei variante de raspuns si cu raspunsurile adecvate si explicate la sfarsitul volumului.
In aceasta noua editie am introdus la fiecare parte de propoziţie „Dificultati” care apar in analiza morfologica si sintactica a unui text, precum si multe exemple punctuale, in functie de subiectele care s-au dat in ultimii ani. Consideram ca aceasta ultima editie vine cu completari substantiale legate de multe dificultati ale analizei gramaticale. De asemenea, in ultima parte a volumului am inserat SUBIECTELE DATE LA EXAMENE IN ANII 2010 si 2011, explicate si comentate (un numar de 710 grile), precum si NUME DE LOCUITORI.
Volumul urmator, 1500 GRILE TEMATICE EXPLICATE SI COMENTATE, strans legat de primul, cuprinde grile tematice, pentru fiecare parte de vorbire, pentru fiecare parte de propozitie, fiind completat cu 8 teste si cu SUBIECTELE EXPLICATE, DATE LA EXAMENE IN ANUL 2009.
Mai multe pe http://www.grile-gramatica.ro// .