Proclear, lentilele tale de incredere

Ai vrea sa porti lentile de contact, insa nu stii ce model sa alegi, mai ales ca pe piata sunt disponibile destul de multe modele. O optiune excelenta pentru tine o reprezinta lentilele Proclear, fabricate de catre cei de la Cooper Vision.

Trebuie sa stii ca atunci cand cumperi lentile de contact nu este acelasi lucru ca atunci cand cumperi ochelari de soare. Nu poti merge inntr-un magazin sau sa te uiti pe un site, sa le iei singur pe cele care crez ca sunt potrivite. Lentilele de contact sunt dispozitive medicale, de aceea este nevoie de un consult medical inainte, astfel incat sa stii cu exactitate care ti se potrivesc!

Cum stii ca ai nevoie de lentile

Vederea noastra se schimba pe masura ce imbatranim, ceea ce este normal. Trebuie sa mergi insa la un consult oftalmologic, pentru ca numai in urma unor investigatii medicale se poate stabili daca este nevoie sau nu de lentile. Persoanele care se confrunta cu probleme de vedere pot avea simptome precum dureri de cap, vedere neclara la distanta sau atunci cand citesc. Cel care va stabili dioptriile este medicul, in urma unui examen al ochiului. Lentilele de contact Proclear au mai multe tipuri de dioptrii, de aceea nu va fi greu sa gasesi unele care sa ti se potriveasca.

Cand alegi lentilele, in afra de dioptrii trebuie sa te gandesti si la modul de utilizare, pentru ca exista lentile de contact cu purtare zilnica, de unica folosinta sau chiar cu purtare lunara.

Purtarea lentilelor Proclear pentru prima data

Odata ce ai ales lentilele de contact potrivite, trebuie sa stii ca prima data cand le vei pune s-ar putea sa iti fie un pic greu, nefiind o persoana obisnuita cu un asemenea procedeu. Trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Mai intai pui lentila intr-un ochi, apoi in celalalt ochi, cu miscari lente, cu multa atentie. Oricum, instructiunile de folosire ale lentilelor de contact pot fi intotdeauna gasite pe prospectul acestora, nu este nimic dificil. Trebuie sa ai grija sa ai mainile curate, deci sa te speli bine cu sapun inainte sa te apuci sa manevrezi lentilele de contact!